Salomon S914 AXE +


Märke: Salomon

Vad tycker du om Salomon S914 AXE +?
5
4
3
2
1
Snomolnet
2007-12-06 (Ändrad: 2009-05-07)
Styrkor:
Robust binding
Bra flex, dvs bindningen hamnar INTE i ett läge då skidan sitter kvar på foten men man inte har någon styrsel. Ett problem som jag har haft bla med mina gamla tyrolia-bindingar. Den här bindningen löser helt eller inte alls. Hamnar den i ett mellanläge flexar bindingen tillbaka pjäxan i grundläget hur smidig som helst. =)

Svagheter:
Vikten

Sammanfattning:
Hade inte rekomenderat den till en jibbare pga vikten. Men alla andra som vill ha en bindning att lita på... Då är den helt klart värd att titta närmare på.

Erka_E
2005-10-21
Styrkor:
Bra stryktålig bindning. Löser när den skall, och sitter när den skall. Lite tung som vissa påpekat, men därför också tålig.

Svagheter:
Tycker inte den har några direkta svagheter. Har kört på en Ross bindning i vinter och den löser inte alltid som den skall.

Sammanfattning:
Salomon 914 är en bra binding som håller, har inte kört på någon bättre än.

Emil_Bjorklund
2003-03-03
Ja salomon har dem bästa bindningarna. Har åkt på dem här en månad nu och dem känns bra. enda minuset är att dem är lite väl tunga, men det är väl kanske därför dem håller så bra.

Årsmodell: 2001
Leder
2001-09-28
Salomon gör "enligt mig" dom bästa bindningarna, dom har en grym "flex" inan den löser ur. Det gör att den inte tjuvsläpper lika ofta som andra fabrikanter. Några minus kan vara att den är tung =kraftig och stryktålig och det är juh bra att den håller "finnt i Ti.. lite lättare då" =)annat kan vara att man inte får den optimala kontackten med skidan men men dom flesta märker ingen skillnad. Ski hard dudes =)

Årsmodell: 2001