Haglöfs Chute III Pant Men

Haglöfs Chute III Pant Men
Haglöfs Chute III Pant Men
Haglöfs Chute III Pant Men
Märke: Haglöfs
Årsmodell: 2017
Vattenpelare: 28000 mm
Tillgängliga färger: 3JR Habanero, 32P Steel Sky, 2C5 True Black, 2DP True Black Long, 2DQ True Black Short
Pris: 3300 Kr
Tillverkarens beskrivning
En smidig och andandes freeski-byxa med två lager GORE-TEX och bluesign-certifiering. Välutrustad med rymliga, ventilerade, fickor och extra förstärkt vid benets nedre delar.

(Officiell information från Haglöfs)


  • Haglöfs Chute III Pant Men Foto
  • Haglöfs Chute III Pant Men Foto
  • Haglöfs Chute III Pant Men Foto
Vad tycker du om Haglöfs Chute III Pant Men?
5
4
3
2
1
SaMat
2017-12-05
Styrkor:
Komfort
Passform
Vattenavstötning
Andningsförmåga
Vindtäthet
Ventilation
Hållbarhet

Svagheter:


Sammanfattning:
Byxorna har använts i en och en halv säsong och jag är mycket nöjd med dem. Har haft dem vid snöfall, slask och regn, blåsiga dagar och vindstilla dagar, i pist, offpist och på turer samt i alla temperaturer från -20 till några plusgrader.

Byxorna sitter utmärkt och är lätta att röra sig i. De har mycket bra vattenavstötning, vindtäthet, andningsförmåga och ventilation. Trots regn under en hel eftermiddag (inte ösregn) har de hållit mig torr. I starka vindar på kalfjäll håller de mig varm. Under längre toppturer i plus- och minusgrader upplever jag att byxorna andas bra. Man blir svettig, men detta beror nog snarare på aktiviteten än att byxornas andningsförmåga skulle vara dålig. Samtidigt finns det långa dragkedjor på sidorna där man kan öppna upp för en god ventilation.

Snöskyddet i bensluten fungerar utmärkt och håller sig på plats. Hållbarheten är mer än godkänd. Jag åker ofta i skogsterräng där man åker in i kvistar och buskage och jag kan även erkänna att jag träffat ett och annat träd. Ändå har byxorna inte rivits upp på något ställe. Att det blir vissa missfärgningar av sådan behandling får man däremot räkna med. Jag har även tvättat byxorna flera gånger och har inte märkt att de ska ha förlorat sina egenskaper.

Byxorna är utan tvekan värda de ca 2500 kr jag betalade för dem. Verkligen valuta för pengarna!

Årsmodell: 2016