Norrøna Lofoten XCR Byxa

Norrøna Lofoten XCR Byxa
Märke: Norrøna
Årsmodell: 2006
Riktpris: 3999kr
Vikt: 960g
Storlek: XS-XXL
Färg: Röda, gröna, svarta, svart-gula

Norrönas Hemsida:

Lofoten XCR Gore-Tex buksen er laget for å tåle alle mulige påkjenninger en ski/snowboard bukse kan komme ut for. Norrøna hadde som mål under utviklingen å lage en bukse som ikke gikk i stykker, og samtidig hadde høy grad av fleksibilitet. Nederst rundt buksene bruker vi Aramid (www.aramid.com) slik at det skal mye til å kutte stoffet med stålkantene. Buksen har høy topp som er avzippbar, og det følger med et eget snøskjørt som kan zippes inn i alle Norrøna ski/snowboard jakkene slik at man får en heldress funksjon. Norrønas ski/snowboard jakker har også snøskjørt som kan kneppes sammen med buksen.* YKK vannavisende glidelåser i alle utvendige lommer
* Snøskjørt med friksjonstrikk som kan zippes av
* Snøskjørt som kan zippes til jakken
* Unisex størrelser
* Glidelåsåpning i siden
* Stålkantforsterkning
* Unifit strammesystem i livet
* Snøgamasje
* Myk mikrofiber på innsiden av linningen
* Antall lommer utvendig 4
* Avzipbar bib/topp.

Jämför

Vad tycker du om Norrøna Lofoten XCR Byxa?
5
4
3
2
1
N/A
(Gäst)
2009-02-21
Styrkor:
Kul med anorlunda färger än det gammla vanliga. Snölåset är briljant. Funktionen i tyg är också den kanon.

Svagheter:
Men men men vilket jävla skämt! Som recensenter före mig har skrivit så räknar man med en gedigen kvallite när man hostar upp 4000kr för ett par byxor. Jag har aldrig upplevt en så dålig hållbarhet under mina sju helårssäsonger som Norräöna/ Whiteout har.
Att sen företaget väljer att profilera sig som ett riktigt friåkarmärke med kläder för extrema förhållanden är ju bara pimsamt.
Jag har skickat in mina byxor tre! gånger för diverse reparationer.

Sammanfattning:
Ska du ha något som håller för mer än att sprätta i liftkön till stolliften i Hemsedal så bör du se dig om efter ett annat märke.

EnterMan
2009-02-15
Styrkor:
Snygg bygga som sitter skönt och följsamt. bra fickor som är perfekt placerade.
Hängslena funkar fint och den andra delen som man kan kombinera ihop med jackan gör att man får en egen overall när det är som mest snö och annars fungerar knäppningen också okej.

Svagheter:
Har inte riktigt hunnit testa kvaliteten men jackan köpte jag tidigare och som många skrivit tidigare så är det dragkedjorna och sömmarna som gått sönder. Lämnade in min jacka för reklamation och bytte dragkedja och lagade sömmar samt bytte kardborre.

Sammanfattning:
Skulle nog inte köpa norröna nästa gång, om dom inte fixar till sina problem

Peter_Haggkvist
2008-01-28
Styrkor:
Sköna. Mycket fin passform. Fickorna på framsidalår är super.

Svagheter:
Kvaliten är ju ett skämt. Måste ta på sig byxorna som att dom är gjorda av glas för annars går snölåset sönder. Den nedre delen på byxan som ska ha "extra förstärkt" tyg går sönder så fort man kantar skidorna. En vanlig "intersport byxa" håller tusen gånger bättre.

Sammanfattning:
Superskön byxa med snygg design som håller dig torr. Kvalitet är ett ord som Norröna inte ens vet va det är. En byxa för 4-5000:- ska hålla bättre än en turistbyx för 600:-.

Johan79Larson
2007-06-18
Styrkor:
Passformen! En av de snyggaste och skönaste byxorna på marknaden. Funktionerna med att kunna zippa ihop dem med jackan är genial! Kraftig förstärkning nertill skyddar bra mot stålkanter, men självklart går det att skära upp även det tyget (kan ingen komma på typ stål som är följsamt eller nåt?)

Svagheter:
Kan inte komma på många. Tidigare recensenter skrev om dålig slitstyrka. Det finns inte många byxor på marknaden som håller utan några skavanker efter 100 skiddagar. En vanlig "svensson" åker i snitt 10 dagar om året, så då blir det en livslängd på 10 år och det är inte illa! Att snölåset gick sönder på sahlen1987s byxor beror antagligen på att du klantade dig och körde ner fötterna för hårt utan att knäppa upp byxslutet. Snusdosa-fickan är lite för liten

Sammanfattning:
Bästa byxan på marknaden för skidåkning enligt mig. 4000kr är ett bra pris om man jämför med många konkurrenter med samma material. Gore-Tex är trots vad alla säger ändå det bästa materialet på marknaden. Sköna färger och snygg passform

windsurfer
2007-06-14
Styrkor:
Föregående talare har beskrivit byxorna riktigt bra. Bästa skidbyxorna till snittet jag haft gällande fickor, hängslen, dragkedjor och allmän passform. Klotade i störtloppsbacken i Dundret i fjol och flög ut i skogen där byxorna drogs genom snårskog och sly. Inga skador på byxorna iallafall (gäller ej mig som skriver dock ;-) ).

Svagheter:
Snölåset till pjäxorna håller inte samma kvalité som resten av byxan. Sömmarna har dragits sönder efter bara ca 40 skiddagar.

Sammanfattning:
Kanonbyxa med tidslöst snyggt snitt (har de svarta byxorna). Tjejen min har nu också köpt ett par då jag lovordat dem så mycket. Norröna behöver bara jobba lite med sömnaden och priset :-) .

H-A-G-A
2007-06-01
Styrkor:
gore-tex är ju alltid bra, och dom här byxorna är vatten och vind täta, dom har grymt bra placerade fickor som sitter ergonomiskt bra och rymmer mycket. dom är förstärkta nedtill. snölåset är riktigt bra och man får två st med beroende på vad man har för jacka och om man inte vill ha hängslen.

Svagheter:
blixtlåset på min bakfika gick sönder av någon anledning.
dyra!

4000 i butik och på nätet.

Sammanfattning:
grymt bra och snygga byxor som sitter bra och tål alla väder. lite saftigt pris men man får vad man betalar för.

sahlen1987
2007-06-01
Styrkor:
det som föregående skrev

Svagheter:
Håller inte för fem öre. Snölåset för pjäxan gick sönder efter en vecka eller två, fabriaktet höll inte alls måttet utan började läcka efter 3 veckor. Kör telis och det slet tyget vid knäna efter ungefär samma tid. Riktigt uselt.

Sammanfattning:
Ska du ha ett par byxor som håller så köp dom inte.
Eller köp dom inte oavsett ambitioner då ett par byxor av denna prisklass ska hålla, gör dom inte det så ska dom inte få finnas kvar i kollektionen.

MoraMartin
2006-12-14
Styrkor:
Mycket bra utformning, fickor, långa dragkedjor, snökjol mm perfekt design.
Bra tyg, smidiga men riktigt vattentäta. Bra skydd mot stålkanter i nederdel.
Att de är jädrigt snygga ser ni nog själva.

Svagheter:
Priset.
Hållbarhet.
Skrikiga färger blir lätt smutsiga.

Sammanfattning:
Väntar man sig att dessa byxor skall hålla för många hårda skiddagar (över 100) har man räknat väldigt fel. De saknar helt dubbla och förstärkta sömmar och dragkedjorna är alldeles för exponerande för utmattning och skador. I övrigt är det väldigt bra med en läcker och smart design.

I mitt eget ex lossnade av okänd anledning dragskon till en av de långa dragkedjorna. Jag astnade inte i något men tappade greppet och la mig på sidan i mjuk snö ett par ggr!? Bubblor i gortex, både mitt i tyget och vid tejpade sömmar. I axelbandet började sömmen släppa. Detta efter 30-40 dagars användning. De mest funktionella byxor jag haft men mina 8848 altidude för 1200kr har gått mer än tre gånger så lång tid utan att uppvisa samma slitage.