Hot Dog – The Movie


(1984) med David Naughtton, Shannon Twee


Vad tycker du om Hot Dog – The Movie?
5
4
3
2
1
JCM
2002-02-04
Tveklöst outstanding och oöverträffad i denna filmgenre. Den har allt. Dessutom exceptionellt många scener med helt omotiverade toplesstjejer med mkt jämna mellanrum. Förutom det så åks det faktiskt skidor helt ok. Kinesiskt Downhill! Yes, it's a sport! Ballettscenerna är grymma, jag fattar varför man döpte om det till jibiing för några år sen - men det är ju samma pryl, fast ballettgrabbarna har ju mkt mer spännande utstyrslar. Och skidkläderna är rykande fräcka rätt igenom hela rullen - och Österrikiske "elake" motståndaren Rudi Garmsich är ju helgjuten i sin karaktärsroll. Eftersom rullen utspelas i Squaw (hoppas det stämmer) måste jag åka dit och hänga på Truckerhaket i filmen, där Miss Wet-T-tävlingen utspelar sig. Sicket klientel, sicket tryck! Jag har svårt att finna superlativen och kan bara avsluta med att säga att denna rulle är ett måste att ha sett. Gärna upprepade gånger.

Årsmodell: 2002
HAWK
2001-12-20
En klart listetta bland alla skidkomedier! Hela filmen har collage-film-upplägget med sex, droger, rivaliserande gäng, wet T-shirt tävlingar osv. Lägg där till lite mer alpina aktiviteter såsom kvasthockey, snöbollskrig och givetvis skidåkning – från ballet till Kenesiskt störtlopp! Harkin Banks är snubben som man får följa på sin väg mot VM i freestyle. Han åker så klart alla discipliner (puckel, hopp och balett). Inte helt oväntat möter han hårt motstånd av en tysk, här vid namn Rudi som fö är ledare för ”the Rudetts”.
Nåväl, filmen är ett måste för alla som kan känna igen tiden eller har intresse för lite historik och vill se hur det gick till kring -84. Märk dock väl att mycket kring skidåkning är och förblir likadant.

/ Hawk

Årsmodell: 2002