Elevenate Men’s Backside Jacket

Elevenate Men’s Backside Jacket
Elevenate Men’s Backside Jacket
Elevenate Men’s Backside Jacket
Märke: Elevenate
Årsmodell: 2014
Vattenpelare: 30000 mm
Tillgängliga färger: Lemon, Green Apple, Charcoal
Pris: 5000 Kr
Tillverkarens beskrivning
Backside Jacket är Elevenates nya friåkningsjacka med ett lite längre snitt. Skal i 3-lagers Gore-Tex och workwear-stil ger både funktion ett snyggt utseende. Elevenate håller till i Åre och när prototyperna testades i vintras blev Backside det coolaste man kunde ha i den lilla fjällbyn.

3-lagers Gore-Tex med tejpade sömmar.
Huva som passar både med och utan hjälm.
Extra hög krage med insida som är mjuk mot hakan.
Cargofickor med putsduk för goggles.
Innerficka med blixtlås.
Avtagbar snökjol med möjlighet att knäppa fast i byxorna.
Ventilation under ärmarna.
Passform: Relaxed-loose.

Elevenate är ett Årebaserat klädmärke skapat av designern/ friåkaren Sara Rönngren och bergsguiden Jimmy Odén.

(Officiell information från Elevenate)


  • Elevenate Men’s Backside Jacket Foto
Vad tycker du om Elevenate Men’s Backside Jacket?
5
4
3
2
1
Ollegranbom
2019-01-07 (Ändrad: 2019-01-08)
Styrkor:
Lång modell.
Hållbar.
Tillräckligt med fickor.
Väl tilltagen krage och huva.

Svagheter:
Lite stor i storleken.
Liftkortsfickan lite felkonstruerad.

Sammanfattning:
Jag har kört jackan i ca 300 skiddagar och är väldigt nöjd.
Alla dragkedjor är fortfarande fullt fungerande och ingen av sömmarna börjar ge upp.

Jackan är i modell längre och går ner ordentligt mot låren vilket jag gillar. Bilden nedtill ska visa längden baktill på jackan. Jag har mestadels kört utan snölåset då jag tyckt att snöskyddet på grund av längden är fullgott utan snölåset. ( Jackan har främst använts i svenska fjäll vilket såklart också är en bidragande orsak till att snö inte letar sig in...)

Liftkortsfickan är tyvärr placerad över armbågsleden vilket gör att kortet mest troligt kommer nöta hål i tyget på lång sikt på grund av all rörelse i leden. Efter ungefär 2 säsonger märkte jag av nötningarna då man kunde se konturerna efter kortet och bytte därför placering på liftkortet till bröstfickan för att undvika att nöta hål i membranet. Jag som är 180 cm lång och ca 75 kg tung använder en medium och tror nästan jag hade kunnat kört small. Hade jag kört small hade liftkortsfickan mest troligt hamnat precis ovanför armbågsleden och liftkortsproblemet hade därmed varit löst, men då jag i kallare väder använder tjockare mellanlager kände jag att medium var bäst för mig.

Huvan är tillräckligt stor för att kunna användas både med och utan hjälm, och med dragkedjan fullt uppdragen hamnar kragen upp mot näsan och ger ett gott skydd. Öppningarna på armarna är stora men lätta att justera vilket gör att man enkelt kan anpassa storleken efter olika handskar.

Summan av kardemumman är fortfarande att jag är supernöjd med jackan. Tidigare kläder jag använt brukar efter en tids användande nötas av till exempel magspännet på ryggsäck eller liknande men på den här modellen kan man inte se spår av detta, och jag är övertygad om att jag kommer kunna fortsätta använda jackan en lång tid framöver.

Årsmodell: 2015