Fjällräven Bergtagen Eco Shell Jacket


Märke: Fjällräven
Teknisk skaljacka för alpina turer till fots och på skidor. Artikulerad passform och stretchigt, tyst material ger maximal rörelsefrihet när du rör dig i brant terräng. Samtidigt har du ett komplett skydd mot regn, slask, snö och hårda vindar.


Vad tycker du om Fjällräven Bergtagen Eco Shell Jacket?
5
4
3
2
1
eriC1
2018-12-30
Styrkor:
Rymlig, slitstark, avskalad, miljötänk, tvåvägsdragkedja

Svagheter:
Trång huva, lite för avskalad

Sammanfattning:
Sammanfattningsvis tycker jag denna är den bästa allround/skid-skaljack jag har haft hittills. Den är lätt, slitstark och har mått som passar min perfekt för mig (187cm/82kg) Jag kör XL och den är rätt perfekt skuren för att få plats med ryggskydd och transciever utan att bli tajt. En skaljacka för skidåkning skall enligt mig gå ner en bit nedanför rumpan minst och ha gott om utrymme även för en tjockare dunjacka under. Det positiva för mig är tvåvägsdragkedjan (ett måste för att ha sele tycke jag), att den är långsmal i modellen, är stilren i mörkblå, och att den är så pass lätt, men ändå rejäl. Saknar inte snökjol, då jag hittills ändå inte hittat någon skaljacka i XL som har tillräckligt tajt sådan för att det ska funka ändå.
Det negativa för mig är att när man har luvan nerdragen och dragkedjan helt uppdragen är den lite trång. Dvs avstånden mellan nacke och hake är lite för kort, vilket gör att den för mig ligger an lite för mkt mot hakan i en punkt, och kan korva sig lite. Sedan hade det inte skadat med en innerficka.