Haglöfs Helium 2

Haglöfs Helium 2
Märke: Haglöfs
Årsmodell: 2006
Jämför

Vad tycker du om Haglöfs Helium 2?
5
4
3
2
1
Wennerberg
2006-11-23
Styrkor:
Luvan, Ventilationen, Rörligheten, klarar alla sorters på frestningar med andra ord kraftigt, kontinuerligt regn. Alla fickor funkar också mycket bra!

Svagheter:
Dragkejornas "flärpar" lossnar/slits ut alldelles för snabbt.

Sammanfattning:
Uppfyller alla de krav jag hade på en Gore-tex jacka. (Kanske därför jag köpte den. He he.)

nitor
2006-01-11
Styrkor:
Mkt smidig och rörlig utan onödigt fladder. Bra ventilation och mkt bra huva. Välplacerade fickor med bra dragkedjor. Kan inte hitta nåt som kunde göras bättre.

Svagheter:
Priset (fick min för halva priset på Ebay)

Sammanfattning:
Var ute efter en "allroundjacka" för skidåkning, fiske etc.

Första 3-lagersjackan för mig. Vad gäller andningen är jag som nybliven goretex-användare klart imponerad. Skulle man bli för varm fungerar ventilationen skapligt. Har testat den i kraftigt regn såväl som snöyra och den funkar kanon. Var lite skeptisk till den relativa "kortheten" eftersom jag var van vid längre jackor. Nu tänker jag inte på det överhuvudtaget eftersom jag upptäckt att den är precis "lagom" lång och aldrig i vägen. Dragkedjorna gick lite trögt men det avhjälptes med lite paraffin. Tyckte först att det var lite snålt med fickor för vardagsbruk men har upptäckt att dom räcker precis till det jag behöver. Numera använder jag sällan någon annan jacka. Som pricken över i fungerar huvan utomordentligt bra och är aldrig i vägen om man justerat den rätt.

Finns säkert en hel uppsjö likvärdiga jackor på marknaden men den här uppfyller definitivt mina behov till fullo :)