Helly Hansen Elevation Shell Jacket

Helly Hansen Elevation Shell Jacket
Märke: Helly Hansen
Årsmodell: 2018
Pris: 6000 Kr
Tillverkarens beskrivning
Elevation Shell Jacket, information från Helly Hansen, är skaljackan som ger utmärkt skydd och komfort vid långa friåkningsturer.

Jackan är baserad på Helly Tech® Professional 3-lags material med ett nytt FLOW-membran som ger utmärkt ventilation och skydd i kombination med H²Flow™ -ventilationssystemet för ökad komfort.

Den senaste teknologin Life Pocket, som jackan är försedd med, ser till att bevara mobilbatteriet längre i kalla förhållanden. Jackan har en längre och lös passform samt tydliga signalfärger för ökad synlighet. Storlekarna går från S-XXL, priset i butik är 6 000 kronor.

(Officiell information från Helly Hansen)


  • Helly Hansen Elevation Shell Jacket Foto
  • Helly Hansen Elevation Shell Jacket Foto
Vad tycker du om Helly Hansen Elevation Shell Jacket?
5
4
3
2
1
mxeman
2019-03-02
Styrkor:
Kraftigt tyg, bra värme.

Svagheter:
Den avsedda mobilfickan är för liten för en genomsnittlig smartphone med inkopplad hörlurssladd.

Sammanfattning:
Testad: 9 dagars Puderåkning i Gudauri
Tidigare referensjacka: Faction Darwin Jacket.
Åkare: 190 cm, 90 kg.

Helly Hansens premiumställ Elevate 2.0 innehåller fler funktioner än en genomsnittlig Iphone. När jag kikade på specifikationer innan jag fick jackan kändes det mesta överflödigt men efter lite mer än en vecka med den insåg jag att det var grejer som jag var glad att ha där.

Första känslan när jag tog på jackan var att den var lite stel att ha på sig eftersom tyget är ganska grovt, genom de sydda panelerna på ryggen hade jag dock ganska bra rörlighet ändå. Färgerna är lite skrikiga men till en jacka gjord för Offpiståkning kan väl knappast synlighet anses vara negativt. I både material och skärning kan man ana att de har tagit inspiration från seglingsvärlden.

Den starkaste känsla är dock att jackan känns trygg, lite konstig grej att säga om ett ytterplagg men när man tar på sig den känns buskig skog och vassa klippor lite mer överkomligt. Det är inget plagg som kommer gå sönder eller bli kallt för minsta lilla.

Jag är en av de människorna som snarare blir för varm och svettas en massa så en oro jag hade var att jackan skulle bli väldigt varm. Panelerna i ryggen verkar dock skapa någon form av luftkanal och trots det grova tyget så andas jackan bra vilket gjorde långa turer betydligt mer bekväma.

Med dessa saker sagt finns det några brister, om man som jag gillar att lyssna på musik medan man åker skidor så blir det svårt att använda den s.k life-pocket (En uppvärmd ficka för att hålla mobil/actionkamera vid liv längre). Mobilen med hörlurssladd får helt enkelt inte plats. Huruvida icke-avtagbart snölås är en dålig grej eller inte överlåter jag till dig som läser det här. Personligen är jag något tveksam till den väldigt höga halsen men om du är en åkare som oftare befinner dig i shit-fuck-conditions kommer du älska den!

För att summera är detta en jacka jag utan att tveka skulle rekommendera till puderresenärer, andningsfickorna rymmer ett mindre handbagage och kvaliteten på jackan är det inget som helst fel på.

Årsmodell: 2018


Krister Träff
Krister Träff (Gäst)
2017-12-30
Styrkor:
Andas bra

Svagheter:
Inga svagheter

Sammanfattning:
Funkar bra när man åker skoter.. Håller bra värme.

Årsmodell: 2017