De' ä bar å åk


Alpina Skidlandslaget med kör och orkester sjunger.


Vad tycker du om De' ä bar å åk?
5
4
3
2
1
vinyl
vinyl (Gäst)
2011-08-08
1976 var året, har singeln :)

user87181
2010-03-31
Styrkor:
+bra musik
+skön åkning
+går att kolla på full som nykter!

Svagheter:
kan bli jobbig i längden!

Sammanfattning:
Riktigt grym rulle som passar frukost som middag!

blom
2004-04-08
Jag hörde den här låten (de ä bar å åk) för första gången förra veckan. Direkt var jag nere till stadens eminenta skivbutik och skulle inhandla denna otroligt vassa samlingsplatta. Men vad tror ni hände? Jo, killen i affären sade till mig att den var slut, borta, inte inne, att den inte gick att beställa hem...Jag grävde ner mig i min ensamma sorg...

Vad skulle man göra? Jo, eftersom tekniken gått så mycket framåt, gick jag helt sonika hen, jag tryckte helt sonika på datorn, och laddade helt sonika ner låten från internet.

Genast började jag förundras över den moderna tekniken...Numera är det De ä bar å åk som sussar mig till sömns varje kväll, och som väcker mig, till en ny ljus dag. Det blir ett rofyllt avslut, och en glad början på dagen.

Innan jag skaffade denna låt var jag utstött och mobbad, men en dag kom jag på snilleblixten: Jag tar med mig bergssprängaren ner till city, och spelar upp låten på högsta volym, så att hela stan hör. Numera är jag populär och omtyckt, alla vill komma på mina fester. Väl där, när det är fest hemma i huset är det ju den låten alla vill höra, mer än en gång har grannarna fåt komma in i bara nattskjortan och bett oss sänka volymen...

Jag hörde även en annan landslaghit, down the slopes, med USA:s landslag (sant!) den är helt klart i en annan dimension.

För att årligen få en ny sommar- och vinterhit föreslår jag att vi slopar melodifestivalen, eller åtminstone omorganiserar den till en skidåkningslåtsmelodifestival! Någon som är på idén så att vi kan framföra den till högsta hönset på SVT?

allt för mig...

ALXander
2002-12-31
den här låten äger ju allt!! finns ju inte nå skönare.. hehe

Årsmodell: 1992
JCM
2002-04-18
Skämtar du Bänght?
Mkt bättre än så här blir det inte. Stickan, Halvarsson, Fjällberg och givetvis den ljuva barytonen Stenmark. Inte konstigt att ett flertal barer och några mindre skidorter jämnats med marken i samband med att denna trudelutt spelats - det är snarare knepigt att dansstegen inte medfört värre blessyrer faktiskt.

Största ögonblicket på denna skiva är givetvis na-na-na-na-na-refrängen. Så mycke' rock'n roll så Joey Ramone vänder sig i graven.

Är inte Klasse Möllberg med på ett hörn här? Eller är det Bortalaget som kompar? Hjälp mig, jag kan inte få ro i min kropp innan svaret jag får.

Prisvärt? Världens alla likvida medel är inte nog för att prissätta denna bit.

Rekommenderas? Yepp!

Årsmodell: 2003
Dunder
2002-03-12
+ skön klassisk låt som alla borde värma upp med vid frukost!

Årsmodell: 1992
Dunder
2002-03-10
Bra låt med skönt innehåll. alla som åker skidor borde lyssna på denna klassiker vid frukost för att komma in i rätta stämningen.
låten handlar om att man inte ska tjaffsa som killarna med dippan korten gjort utan bara åka! precis som Stenmark.

+ En klassiker med stil
- har ännu inte hittat the disco dance version. =)

åtalet är för mig okänt, men lär ju vara där vid hans storhets tid...

Årsmodell: 1992
HitMe
2002-02-07
Här har vi en kombination av ljuv musik, skönsång och en fenomenal text som inte många andra produktioner kan mäta sig med. Med både rim och reson visar här alpina landslaget precis var den så kallade båten skall stå. Konkurerande alster från andra alpina landslag har egentligen aldrig kommit i närheten av dessa höjder.

De'ä bar å åk kan avnjutas i många varierande sinnestillstånd, på många olika platser och i många olika sällskap - den gör sig alltid bra.

Troligen är den dock som absolut bäst när humöret ligger strax över eufori men under fullkomlig deliriösitet, platsen är en välbesatt after-whatever och sällskapet är vad din mamma skulle kalla dåligt.

Årsmodell: 2001