Dynafit Radical Pro

Dynafit Radical Pro
Märke: Dynafit
- Skaftrotation: 60°
- Lästbredd: 103,5 mm
- Microjustering för precis anpassning
- Strap: Ultra Lock Strap
- Flex: 120
- Progressiv flex framåt
- Safety Lock Buckles
- Innersko: Radical Pro
- Sula: Pomoca Climb Formula
- Material: chassi i Grilamid och skaft i Grilamid i kombination med glasfiber
- Vikt: 1380 gram

Grilamid® är ett lätt mycket tåligt material med hög slagtålighet, beständigt mot utmattning och sprickor med lång tids beständighet mot nedbrytning av UV-ljus. Kombinerat med glasfiber får det högre vridstyvhet och livslängd.

Den innovativa Speednose har en kortare tåbox med ledpunkt 4 mm närmare tåspetsenjämfört med en traditionell pjäxa vilket ökar effektiviteten vid ski touring och topptur. Den kortare tåboxen ger minskad vikt, en kortare sula och maximal rotationsrörelse.

Hoji Lock System är ett gediget låsningssystem som stabiliserar manschetten mot chassit och ger en låsning utan glapp. Med funktionen One Move To Switch låses kablarna till pjäxans rem samt översta spänne med ett och samma grepp.

Pris: 6800 Kr
Jämför

  • Dynafit Radical Pro Foto
  • Dynafit Radical Pro Foto
Vad tycker du om Dynafit Radical Pro?
5
4
3
2
1
Inka
2023-02-01 (Ändrad: 2023-02-01)
Styrkor:
Användarvänliga och smidig växling mellan gå- och åkläge, passar mina fötter "out of the box", låg vikt, skön åkkänsla, rörelseomfång på gåläget, åkpositionen

Svagheter:
Hade gärna sett ett traditionellt spänne (gärna vajer som t ex på Technica Zero G Pro Tour) över vristen jämfört med snowboardspännet som de nu har använt nu, då snowboardspännet har lättare att frysa igen. Ett mer traditionellt spänne hade också medfört möjlighet till bättre finjustering. Lite irriterande också då främre spännets "finjustering" snurrar väldigt lätt vilket gör att man ofta behöver justera om det då det oavsiktligt har ändrat sin position, som det enkelt gör när man tar av och på sig pjäxorna.

Gåläget är mycket bra men på önskelistan är ett lite bättre ROM (range of motion) bakåt för att kunna ta ännu längre steg och därigenom spara energi. På önskelistan är också att övre "strap" som stabiliserar manschetten hade varit av samma konstruktion som Hoji Free, nu är det en kardborrelösning. En strap med spänne hade faktiskt varit att föredra.

Sammanfattning:
En solid pjäxa som är välgjord och väl utprovad. Gillar verkligen Hoji lock systemet. Riktigt skön åkkänsla och perfekt åkposition. Bra också att Dynafit inte har fortsatt med speednose vilket gör att det blir enklare om man behöver använda stegjärn. Lyfter också fram att om man har provat Hoji Free och tycker att den inte passar foten (upplevs av många som "låg över vristen") så kommer det antagligen att fungera med Radical Pro då den är annorlunda utformad.