Dynafit TLT 6 Mountain CR

Dynafit TLT 6 Mountain CR
Märke: Dynafit
Årsmodell: 2015
Storlekar: 25.5-30.5
Pris: 5100 Kr
Tillverkarens beskrivning
En väldigt bra pjäxa för skidåkare som vill ha det bästa för både klättringen uppför så som utförsåkningen. En tillförlitlig pjäxa med hög komfort för överlägsna egenskaper för användning varje dag. Custom Ready innerskon är varmare, bekvämare och ger mer kraftöverföring vid utförsåkningen. Snabba skidturer, långa dagar i bergen, svåra utförsåk eller is- och mixturer så är TLT 6 Mountain redskapet för dig. TLT 6 Mountain är marknadens mest kompletta pjäxa hittills!Färg: Cuctus green/petrol
Skal: Grilamid®
Skaft: Pebax®
Spännen: Ultra-Lock System 2.0
Skaftets framåtlutning: 15°-18° + gåläget
Gåläget: 60°
Innersko: CR är Dynafits egna 100% formbara innersko. Varmare och mer kraftöverföring än de äldre.
Sula: Claw
Vikt: 1225 g (storlek 27,5)
Storlekar: 25 - 30,5 + halvstorlekar.
Bindningar: Dynafit Quick Step-In, Alla Techbindningar, Inga turbindningar av ramkonstruktion.

(Officiell information från Dynafit)


  • Dynafit TLT 6 Mountain CR Foto
Vad tycker du om Dynafit TLT 6 Mountain CR?
5
4
3
2
1
nilsv
2019-01-10
Styrkor:
En slitvarg med relativt lätt vikt i sin klass som aldrig ger upp
Enkelt att forma yttersko genom att fylla pjäxan med varmvatten först.
Gott alternativ för smallästade

Svagheter:
Mjuka
Omfånget på gålåge

Sammanfattning:
Dynafits snorgröna TLT 6 med eller utan kolfiberskaft var och är i toppturssammanhang en ännu omtyckt boot. Den smala lästen tilltalade inte alla, vilket vid lansering av den uppgraderade TLT7 resulterat i en betydligt rymligare sko.

Pjäxans smala läst var en befrielse för mig då jag äntligen hittade något där jag slapp glida omkring mellan två ytterkanter. Gåläget aktiveras enkelt genom att öppna upp översta spännet och en rejäl metallpigg lyfts med spännet ut. Rotationen i kuffen är måttligt imponerande jämfört senare års lightweight-pjäxor. Viss friktion mot plösen gör att kraften inte överförs optimalt och det något nätta rörelseomfånget hindrar dig från att skjuta fram skidorna de där extra centimetrarna vid framför allt gång på platt mark. Vid åkläge låses foten fast med två vanliga spännen samt en strap över smalbenet, vilket funkar förvånansvärt bra. På varianten utan kolfiber, som jag kör, är flexen i framled mjuk med ett mindre tydligt stopp längre fram. Med hjälp av medföljande "tungor" kan flex i fram- och bakåtled stabiliseras ytterligare, vilket dock medför att du behöver släpa på extradelar att trä i på toppen. Omvänjningsfasen från mina betydligt styvare och stabilare technica cochise 130 var något besvärlig i åkningen, men pjäxans andra positiva egenskaper så som vikt och gåläge väger fort upp för nackdelar i utförsprestanda när det primära användningsområdet är långa topptursdagar med flertalet toppar. Storleken är något liten.

Dessa säljs idag, 2019, inte längre. Men kan fortfarande fyndas begagnade och bli en mycket bra och billig intropjäxa till toppturer med techbindning. Om valmöjligheten till karbon finns skulle jag inte tveka att välja den pga styvheten.

Årsmodell: 2015