Dynafit TLT 8 Carbonio

Dynafit TLT 8 Carbonio
Märke: Dynafit
Årsmodell: 2020 - 2021
Vikt: 950 gram
Pris: 7999 Kr
Tillverkarens beskrivning
Dynafits senaste version av TLT är det optimala alternativet för dedikerade utövare som vill röra sig snabbt och lätt både uppför och utför, oavsett typ av terräng och snö. Den är byggd med Grilamid i både chassi och manschett och är förstärkt med en krysslagd struktur för ökad stabilitet och kraftöverföring. Tådelens design är sk. Speed Nose vilket ger en naturlig och följsam, energisparande rörelse uppför.

Passformen är byggd för normala till breda fötter. Välbyggd och omslutande Custom Light innersko som varmluftformas för bästa tänkbara passform. TÜV certifierade inserts enligt Dynafit Master Step systemet.

Pomoca gummiyttersula ger utmärkt grepp och fäste på alla tänkbara underlag.

Material: Grilamid samt Grilamid i kombination med kolfiber

Sula: Formula Pomoca Climb

Vikt: 950 gr

(Officiell information från Dynafit)


Vad tycker du om Dynafit TLT 8 Carbonio?
5
4
3
2
1
Inka
2020-05-05
Styrkor:
TLT 8 Carbonio är i mina ögon fulländad. TLT 7 som redan var en riktigt bra pjäxa har blivit ännu bättre. Har tidigare åkt TLT 7 Performance och upplevt att den var lite för vek för mina 90 kg, TLT 8 Carbinio som har hårdare och progressivare flex kan utan problem driva på en rätt kraftig setup och har gjort utförskörningarna betydligt roligare. Förbättrade spännen och ingen vajer längre som kan frysa.

Svagheter:
Innerskon tycker jag är försämrad vs TLT 7 (CR), något tunnare, sämre hälgrepp och i samma storlek som mina TLT 7 upplevs den som större. Har därför ersatt innerskon med ett par nya liners till TLT 7 (CR).

Sammanfattning:
Perfekt pjäxa om man vill ha bra egenskaper uppför utan att för den delen göra avkall på egenskaper utför. Extremt lättanvänd och det går snabbt och enkelt att växla mellan gåläge/åkläge. Dagsturer på 30 km och 1500 höjdmeter är vardagsmat och aldrig en tendens till skavsår. Nyttjar pjäxorna på två par olika skidor (76 mm resp 94 mm midja) och med lätta Dynafitbindningar.

Årsmodell: 2020
Lovlar
2020-03-30
Styrkor:
Progressivt och bra flex, det är enorm skillnad mot TLT 7 som jag kört tidigare, här går det verkligen att trycka på! Oerhört användarvänlig med bra spännen och enkel övergång från gåläge till åkläge. Gåläget är helt otroligt bra för en såhär lätt pjäxa med kapacitet att trycka på nedför. Passar mina breda fötter alldeles utmärkt utan en massa bootfitting av skalet. Har kört Scarpa, Dalbello och TLT 7 förut och alla dessa har krävt ganska mycket arbete på skalet

Svagheter:
Innerskon, innerskon och innerskon. Förstår faktiskt inte varför Dynafit inte har flera modeller att välja på för Carbonion. Den tunna innerskon som följer med är en riktig skenbensknäckare och helt oanvändbar för mig. Själv har jag stoppat i den tjockare varianten som finns till den vanliga TLT 8 pjäxan, det blev en perfekt set-up, bra värme och tillräckligt tjock plös för att trycka på! Jag vet andra som kör med Intuition "low volume" istället och är nöjda med det.

Sammanfattning:
En oerhört åkstark pjäxa för dig som vill ha låg vikt och bra gåläge utan att göra för mycket avkall på utförsegenskaperna.

Årsmodell: 2020