Garmont Adrenaline G-Fit

Garmont Adrenaline G-Fit
Märke: Garmont
Årsmodell: 2006
Jämför

Vad tycker du om Garmont Adrenaline G-Fit?
5
4
3
2
1
buda
2006-04-24
Styrkor:
Lättheten, formpassningen för bred fot.

Svagheter:
Priset... Justermånen på spännerna är för liten i slutet av dagen.

Sammanfattning:
Lätta och fina. Terrängsulan något mindre hal att gå på men kunde varit ännu bättre grepp i. Något för smal trots allt för just min fot (har testat igenom det mesta) så det får bli småmodd vad det lider. En helt OK sko även om man har stora utförsambitioner.

N/A
(Gäst)
2006-04-24
Styrkor:
Är mycket nöjd med mina adrenaline, åkte en vecka i Iran med helt nya pjaxor. Fick inte ett enda skavsår, passade nog min fot extremt bra. Kommer att använda dessa som mina enda pjuk framöver.

En bergsguide hadde bytt innerskor för att styva upp dom lite (scarpas, med omlott plös).

Svagheter:
Skruvarna sitter lite löst.

Sammanfattning:
Kan verkligen rekomendera dessa.

N/A
(Gäst)
2006-02-20
Styrkor:
enn uppdatering är på sin plats.. Har nu använt pjucken i över en månad och sammanhängande på topptur, i offpisten i en vecka. Som sagt jag kör aggresivt, stora berg och brant ska det va. väger 98 kg

Pjäxan är skön att ha på sig , lätt at tkomma i och ut och sitter bra på foten, Varm. ser snygg ut och är styvare än enn vanlig rando pjäxa

Svagheter:
innerstövel... siger ut i hälen efter en veckas användande

Sulan är för hal.. man får inget riktig grepp på is och isbelagda stenar.

forward lean (kommer inte på nåt bra svensk uttryck): skulle önska man kunde komma ända mera över pjäxan.

Flex... för mjuk för min smak.. Jag kör gennom den och blir ståande mot framkant med en gång jag verlkgen börjar köra på i branten men det kan komma av min vikt

Utförande:

Samtliga skruvar har lössnat.. både de som håller cantingskruverna på plats och de som sitter frampå pjäxan. Antigen har de glömt sätta locktite på elle så tåler de inte min vikt.. tyvärr. har måttet tape alla skruv.

Sammanfattning:
En helt ok pjäxa som funkar bra för att ta sig nerför stora berg och i offpisten efter en topptur men den är inte beräknad att ersätta den rena freeride pjäxan. I allafall inte för personer i min viktklass. SÅ extremt många av dem när jag var i Andermatt i förra veckan så helt fel kan den inte vara.

Betyget blir tyvärr bara 2 pga den bristande hållbarheten på skruven.. Förbannat irriterande..Skall ringa sportmarket och höra vad jag skall göra med dem.

L-E
L-E (Gäst)
2006-01-16
Styrkor:
Styvheten, du kan köra lika hårt som med alpinpjäxor.
Bekväma att gå med.
Varma om du får de ordentligt tillpassade (fitted).

Svagheter:
Greppet i gummisulan var sämre än jag hoppats på. Hade en "shaky" upplevelse ner längs kammen fr Aguille du Midi, önskar jag hade haft stegjärn. Nästan lika halt som med vanliga pjäxor.
Det absurda priset i Sverige.

Sammanfattning:
Superpjäxa som sitter fantastiskt på foten. Upplever inte dessa som en kompromiss på något sätt, minst lika bra som tyngre alpinpjäxor.
Pjäxorna sitter fast i Fritschi Diamir Freeride på ett par Völk Gottama. Absolut ingen kompromiss när det det gäller att köra nerför.

Puddertjuv
2006-01-02
Styrkor:
Alpinpjäxans stvyhet med randonépjäxans användbarhet. Möjligt att byta sula till alpinsula
verkar vara bra byggt. Passar personer med smal hel. Första gången jag går direkt in i ett par pjaäxor utan att modda.

Svagheter:
PRISET i Sverige.. 5800 lax för denna är helt sjukt. Samma pjäxa så jag på G-sport i Oslo för 4300 Norska och du betalr typ 430 Euro för dem över Internet...

Första årsmodell.. möjligt att det nästa år kommer förbättrade modeller. Att det inet följer med två par med Vibramsulor i stället för en alpinsula.

Sammanfattning:
Verkar sååååååå schysst .. ser fram emot att känna på dem när den ankommer nästa vecka.