K2 Mindbender 120

K2 Mindbender 120
Märke: K2
Årsmodell: 2021
Flex: 120
Lästbredd: 98 mm
Vikt: 1675 gram
Pris: 5799 Kr
Tillverkarens beskrivning
K2 Mindbender 120! En pjäxa för dig som letar efter den perfekta mixen av freeride & touring. Byggd från K2´s framgångsrika Recon serie men med Tech inserts, ett avancerat walkmode och en innersko byggd för bättre gåfunktion. Endast 1650 gram i storlek 26,5. Pjäxan är 98mm i lästen vilken kan anses ganska smalt men det är en otroligt skön läst. Innerskon är av materialet Ultralon som är mycket formbart och väldigt isolerande. Skaftet är av Pebax, vilket är mycket lätt och nederdelen är av TPU vilket är formbart och stryktåligt. K2 Mindbender serien är för dig som inte vill kompromissa och som vill ha den mest mångsidiga pjäxan på markanden just nu. Från 24,5 - 30,5. Unisex storlekar

(Officiell information från K2)


  • K2 Mindbender 120 Foto
  • K2 Mindbender 120 Foto
  • K2 Mindbender 120 Foto
Vad tycker du om K2 Mindbender 120?
5
4
3
2
1
ErikMarten
2023-02-01
Styrkor:
En grymt bra pjäxa för alla typer av äventyr!
Bra gåläge
Extra plus för k2s lösning på hur enkelt det är att dra på pjäxorna!

Svagheter:
Plösen i innerskon är ganska vek/mjuk, gillar inneskon i Recon väldigt mycket mer!

Sammanfattning:
En pjäxa för dagar du inte vill kompromissa på!

Jag har kört denna sko i 2 säsonger och är väldigt nöjd med allt! Notera att jag har kört k2 pjäxor under ett långt tag och min fot matchar väldigt fint med deras fit från början, detta är ju sjävklart väldigt personligt.

Jag tycker att detta är en superfin sko för dig som inte vill kompromissa och kunna knata upp för att vidga sina vyer medan man alltid kan döna pist med samma trogna 4 spännes-pjäxa. Kvalitén har varit väldigt bra och jag har inte haft några problem med tex gåläge, spännen eller liknande. Tack vare PU-skalet och innerskon finns det goda möjligheter att optimera passformen, lästen i denna är 98 men jag tycker att den känns mer som en 100 läst. Jag är mestadels van med "vanliga" alpinskor som har lite högre skaft än dessa men K2 erbjuder då en såkallad powerplate som man kan skruva fast i skaftet för att höja den och göra flexen snäppet hårdare vilket för mig var en självklarhet och kan starkt rekommenderas! På sina 1675 g är det inte den lättaste men inte den tyngsta heller, klassiskt mellanmjölk!

Sammanfattningsvis är detta en pjäxa som bara går att ösa på samtidigt som man har en go komfort i!

Storlek: 27,5, känns väldigt true to size!

Årsmodell: 2021


Fredrik Velin
Fredrik Velin (Gäst)
2022-01-31
Styrkor:
Skön, lätt att ta på och underbart med gåläget.

Svagheter:
Haft problem med att spärren till gåläget släppt flera gånger i pisten nerför efter att ha turat uppåt. Vet inte om det var pga isbildning eller ej men kändes inte tryggt.

Bara testat pjäxan 2 veckor ännu, hoppas att problemen inte återkommer.

Sammanfattning:
Väldigt skön och snygg pjäxa med goda egenskaper.
Jag känner lite oro för att spärren till gåläget släpper.

Årsmodell: 2022