K2 Pinnacle 130

K2 Pinnacle 130
K2 Pinnacle 130
Märke: K2
Årsmodell: 2019
Flex: 130
Pris: 5499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Combining the best of both freeride and alpine worlds, the Pinnacle 130 is the workhorse of the freeride boot category. The 130 skis like a beast with its true 130 flex and is loaded with tech features to get you to your next mountain objective. Our Synchro Interlock walk/touring mode engages with a flip of a lever, freeing the upper cuff from the lower cuff for efficient movement and locks back in for uncompromised downhill performance. Integrated tech fittings allow the boot to work with both DIN-alpine and tech bindings for maximum versatility. Available with fully replaceable Vibram® outsoles for maximum grip and durability (sold separately).

(Officiell information från K2)


Forumämnen om K2 Pinnacle 130

K2 Pinnacle 130  »

  • K2 Pinnacle 130 Foto
Vad tycker du om K2 Pinnacle 130?
5
4
3
2
1
Oscar
Oscar (Gäst)
2018-12-25
Styrkor:
Mycket bra allroundpjäxa.

Svagheter:
Vikt.

Sammanfattning:
Bra pjäxa för alla tillfällen. Funkar både i pist såväl som puder.

Årsmodell: 2016
Ludvig Lundin
Ludvig Lundin (Gäst)
2018-12-03
Styrkor:
Varm, enkel gåfunktion, bekväm, stora spännen.

Svagheter:
Lite klumpiga

Sammanfattning:
Mycket bekväm och varm pjäxa! Kan ha på mig dom hela dagen utan problem. Gå läget är enkelt och smidigt, äldre modeller har jag upplevt haft problem med att gåläget åkte ur medan man åkte men de problemet är borta på de nyare. Jag gillar spännen just för att dom är stora och stabila, boosterbandet har ett spännet också, har inte sett det på många andra pjäxor men jag tycker att det är himla bra lösning, lätt att spänna, reglera och släppa upp när man ska ha gåläget. Pjäxan kan faktiskt bli styv tros gåläget och materialet den är byggd av. Rekommenderar!

Årsmodell: 2016

Robin Törnqvist
Robin Törnqvist (Gäst)
2017-12-29
Styrkor:
Styv, bra gåläge, fin innersko, plus med snörning på innerskon

Svagheter:
Något kall

Sammanfattning:
Allt som allt en mycket bra pjäxa, funkar väldigt fint att gå uppför med såväl som att åka hårt utför med i både pow pow och i en stenhård pist med GS-skidor under sulorna. Toppbetyg

Pork
2017-12-01
Styrkor:
Bra "vinklar". Tänker här på skaftlutning, gålägesfunktion. Flexen är, för mig i vart fall, helt klockren. Känns inte direkt som en mjuk 130, relativt en pjäxa utan gåläge. Bra innersko som kan värmas för bättre passform. Innerskon har från 2017 bättre material vilket gör det lättare att komma i och ur vilket inte var helt trivialt i tidigare modellen jag hade (2015).

Svagheter:
Har haft problem med en tidigare årsmodell där tådelen sprack kring tech inserten. Inga problem med 2017-modellen dock. Inte direkt superlätta.

Sammanfattning:
En mycket bra pjäxa som trots gåfunktionen känns smygracig p g a lite mer "aggresiv" skaftvinkel. Var först inne på Tecnica Cochise eller Lange XT men dom gav för upprätt position för min smak. Skulle nog inte ha dom som dedikerad turpjäxa p g a vikten. Men dom fungerar bra för en hobby-turåkare som mig skulle jag säga, d v s för kortare liftnära turer eller enstaka dagsturer. I korthet skulle jag säga det är en väldigt bra friåkningspjäxa med ok turfunktionalitet. Lite osäker kring kvalitén men det var inga problem med reklamation och årsmodellen jag har nu har fungerat utan några som helst problem.

Årsmodell: 2017
Tommy
Tommy (Gäst)
2014-01-23
Styrkor:
Många smarta lösningar. Lagom hård och bra passform för mig med den breda lästen. Varm och rejäl. Bra gåläge som är enkelt att byta till. Gillar översta spännet. Allround för mig som åker mestadels pist om man ska vara helt ärlig.

Svagheter:
Aningen tung. Fick kanske ett måndagsexemplar, men fler har haft samma problem - vid minsta belastning (bakvikt) flippar pjäxan över till gåläge (upprätt).

Sammanfattning:
Hade allt funkat så kunde den få en 4:a, men pga problem med gåläget blir det en 2:a. Tur för mig att den gick sönder på en gång och inte efter ett halvårs åkande, eller halvvägs ned i drömåket.

Årsmodell: 2014