Lange RX 130

Lange RX 130
Märke: Lange
Årsmodell: 2022
Flex: 130
Lästbredd: 100 mm
Pris: 5500 Kr
Tillverkarens beskrivning
Den perfekta mixen av högsta prestanda och komfort. Helt nya RX 130 består av Lange`s racingarv med patenterade Dual Core sandwichkonstruktion där skal och manchett är gjutna i finaste PU-plasten för bästa vridstyvhet, hög lateral styvhet och (retur-) flex. RX 130 har till skillnad från tävlingspjäxor den skönaste värmeformbara innerskon Dual 3D Full vilken ger en helt perfekt individuell passform och en ny tryckavlastande RBT plös. RX 130 erbjuds både som LV och MV, en tightare 97mm eller rymligare 100mm läst. Givetvis kommer även RX 130 med nya sulstandarden: GripWalk, vilka gör all tid utanför bindningarna både säkrare och roligare.

(Officiell information från Lange)


  • Lange RX 130 Foto
Vad tycker du om Lange RX 130?
5
4
3
2
1
wallentin
2018-01-05
Styrkor:
Fantastiskt stabil men ändå skön pjäxa. Har de senaste åren mest fått åka i olika Trollskogar och Valleland, men den gör för all del inte bort sig där heller! Gummisulan är toppen när du ska släpa ditt barn över ett omöjligt halt toalettgolv för femte gången innan lunch.

Svagheter:
Några punkter behöver tryckas ut, men det kan ju kanske inte pjäxan beskyllas för. En möjlig invändning är att jag upplever att den behöver spännas upp rätt hårt för att kännas fullt stabil.

Sammanfattning:
En toppenpjäxa för både trollskog och topptur!

Årsmodell: 2012

Martin Hansson
Martin Hansson (Gäst)
2017-12-01
Styrkor:
Passform
Stabilitet

Svagheter:


Sammanfattning:
Bästa pjäxab jag haft (hittills) Kan ha dessa knäppta hela dagen. Passar när jag åker med barnen och tuffare offpist i alperna.

Årsmodell: 2015
JPL
JPL (Gäst)
2012-11-19
Styrkor:
Grym respons.
Otroligt skön och följsam innersko. Finns inget behov av att knäppa upp i liften, eller vid kortare avbrott.
Strappen, bra och rejäl lösning.
AM- stuket med lite mer upprätt vinkel gör att det blir stabilare sent på dagen när man börjar bli seg i benen, man får ett bra tryck på skidan utan att behöva slita ihjäl sej och köra aggressivt.

Svagheter:
Kräver lite jävlar anamma när man ska trycka ner foten i pjäxan. Glöm att ta av den vid lunchbrake när du åkt en halvdag och fötterna ev svullnat lite, nästan omöjligt att få på pjäxan igen utan assistans av ngn som splittar pjäxan. Å andra sidan behövs nye pjäxan tas av, då den är så bekväm som den är.

Sammanfattning:
Det bästa jag haft. Mest irriterad att jag inte köpte den tidigare, utan först i slutet av förra säsongen.
En kanonpjäxa som fungerar till det mesta.

Årsmodell: 2012
Olindby
2012-01-10
Styrkor:
+ Väldigt bekväm, kan ha på mig den hela dagarna utan att någonsin behöva knäppa upp den.

+ Pjäxan fungerar överallt på berget och har även en bra dämpning, så de är sköna att landa med när det ska droppas.

+ Innerskon är bland det bästa jag sett, väldigt tunn vilket ger väldigt bra respons, utan att den känns hård och obekväm.

+ Ruggigt bra sula, får bra grepp på allt och man känner sig säker när man ska gå på stenpartier och liknande.

Svagheter:
Jag hittar inga svagheter, vet att många med lite högre fot får problem med denna pjäxa, men passar den din fot och du gillar att köra hårt så är den din dröm.

Sammanfattning:
Sjukt bra pjäxa, jag har inga planer på att någonsin byta den. Har alldrig varit med om att en sådan hård pjäxa erbjuder sådan komfort, har kört med mjukare pjäxor innan och behövt knäppa upp den då och då men alldrig med denna, sitter hårt och bekvämt. Eftersom innerskon är så pass tunn eller tunnare än de flesta pjäxorna, våga gå ner en eller en halv stl. Jag körde innan på 26,5 och min fot är exakt 26,0. Denna pjäxa har jag 25,5 på och passar perfekt.

Årsmodell: 2012