Lange XT 130

Lange XT 130
Märke: Lange
Årsmodell: 2016
Flex: 130
Vikt: 2050 gram
Storlekar: 24,5-29,5
Pris: 5499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Nya XT 130 i version 3.0 är uppdaterad med lättare skalkonstruktion och innerskor samt en ny Ski/Hike mekanik helt i metall. Dessutom nya sulstandarden WTR med rocker på tådelen, vilket underlättar promenad. Trots rejäl viktreducering erbjuds förbättrad kraftöverföring och utökad rörelsefrihet i hike läget. Riktar sig mot avancerade åkare som söker möjligheten att röra sig aktivt både uppför och utför berget, utan någon prestandakompromiss. Åkaren kan lätt anpassa pjäxan för skidbestigning med hudar eller hike till fots, samtidigt erbjuds traditionell alpin prestanda utför med pjäxan låst i Ski läge. Anatomisk lästutformning för normala till smala fötter och formbar Thermo Fit 3 innersko. Heltäckande yttersula av gummi för optimalt fäste på alla underlag.

(Officiell information från Lange)


Forumämnen om Lange XT 130

Salomon Quest 120 vs Fischer Vacuum Ranger  »

Vad tycker du om Lange XT 130?
5
4
3
2
1
niclass
2017-12-01
Styrkor:
Passform, Kvalitet,

Svagheter:
i min åsikt inga

Sammanfattning:
bästa pjäxorna som jag haft så långt

Peter
Peter (Gäst)
2014-11-25
Styrkor:
Den uppdaterade versionen av XT känns betydligt styvare än tidigare och de nya hårdare innerskorna ger bra hälgrepp och omslutning. Kört på både mjukt och hårt underlag och i ski läget ger pjäxan bra stabilitet bakåt och flexmotståndet framåt känns jämnt även när man trycker på ordentligt.

Svagheter:
Skall man tura mycket och länge så kanske man skulle önska att gåläget gav större rörelsefrihet, dessa passar dock bra till mig som går kortare stunder med Guardian, är inte så sugen på att kompromissa med kraftöverföring och stabilitet utför.

Sammanfattning:
Bra sko med stabila åkegenskaper, särskilt i förhållande till vikten som är lägre än en traditionell pjäxa. Passar att tura med även om man kanske inte drar iväg på en haldagstur.

Årsmodell: 2015