Lange XT Freetour

Lange XT Freetour
Märke: Lange
Årsmodell: 2018
Flex: 80
Vikt: 1700 gram
Storlekar: 22-29,5
Pris: 5499 Kr
Tillverkarens beskrivning
En fråga om komfort. Lange XT Freetour är en lätt pjäxa som kombinerar alpin prestanda med komfort. Lange har alltid varit synonymt med bästa utförs-egenskaper. Vecka efter vecka och säsong efter säsong står Lange på prispallen i världscupen. Med WTR yttersula (Walk To Ride), ett generöst gåläge och sula i gummi är Freetour den perfekta kombinationen av prestanda och komfort. En komfort som alla har nytta av, från nybörjare till expert. Vinsten med gummisula och gåläge upptäcker du på parkeringen, i trappor, på hala isiga underlag till och från liften och till och med på afterskin. Gåläge, det vill säga att skaftet kan frikopplas, är alltså inte enbart en egenskap för dig som går på topptur. Det är en fråga om funktion och ren bekvämlighet.
Mono-injicerad skalkonstruktion med Grilamid i chassit för bästa tänkbara kraftöverföringsegenskaper och längsta livslängd. Ultralon-innerskor med både låg vikt, formbara egenskaper och fotanpassad komfort. Det är inte pjäxorna som ska bestämma hur länge du vill åka skidor. Dynafit-certifierade inserts ingjutna i pjäxans chassi för dig som föredrar lätta techbindningar. XT Freetour finns i både dam- och herrmodell. Lästbredder 97 mm (dam) och 97 eller 100 mm (herr). Flex 110 eller 130. Vikt 1,6 kilo. Pris 5 499/6 499 kronor.

(Officiell information från Lange)


  • Lange XT Freetour Foto
Vad tycker du om Lange XT Freetour?
5
4
3
2
1
eriC1
2018-12-30
Styrkor:
Grymma nedför, färgen, utbytbara sulor.

Svagheter:
Tyngd, hållbarhet, på/av-tagning i kyla

Sammanfattning:
Kommer från Lange RX130 som jag körde många år på innan. Denna pjäxa är extremt lik i passformen och hur dem känns att åka i. Det är en pjäxa som inger trygghet när man står på i hög fart och slagig terräng. För mig är det nästan en perfekt "one quiver" pjäxa om man vill gå halvlånga turer med bredare skidor. Problemet är just "one quiver" aspekten. Även om pjäxan funkar med sina WTR sulor i bindningar som är gjorda för det, så är det inte optimalt, eller vad jag skulle köra primärt. Alpina bindningar äter verkligen upp plasten i häldelen. Jag har använt nuvarande pjäxan (fick reklamera förra årets) ca 4 dagar i Salomon Warden bindning, och gått 2 turer och pjäxorna ser lite för slitna ut. Både hälen har bucklor av bindning, och skalet ser väldigt repigt ut pga av den mjuka plasten, och jag kan i princip repa pjäxan med nageln.
Gåläget och känslan uppför är helt ok för denna typ av pjäxa, och kör man primärt med tech-bindning och bredare/längre skidor så är detta en fantastiskt fin pjäxa. Det är dag och natt när jag kört mina bredare turskidor med dessa pjäxor gentemot mina Dynafit Mercury. Skidan känns helt annorlunda och så mkt roligare att åka nedför på. Passformen i LV, på mina smala/låga fötter är galet bra, och jag har hittills inte provat någon tech-pjäxa som kan slå passformen och åkkänslan av Lange XT Freetour.

Årsmodell: 2018

Erik
Erik (Gäst)
2018-02-11
Styrkor:
Bra prestanda

Svagheter:
“Läcker” snö in snö som smälter

Sammanfattning:
Funkar bra utför men man blir otroligt blöt i innerskon, man känner att det rinner ner vatten under lunchen eller på afterskin.

JakobL
2017-12-12
Styrkor:
Foten sitter perfekt. Otrolig kraftöverföring. Bra spännen.

Svagheter:
pjäxorna läcker in snö som antingen smälter och blöter ner fötterna. Eller så fryser vattnet så man har is i pjäxan.
Väldigt tunn innersko.
Då man har konstant blöta fötter så fryser man t o m när det är relativt varmt ute.
När du väl ska ta av dina domnade frusna och blöta fötter, så är det en otroligt smärtsam upplevelse då plasten fram är skuren högt så den skär in i vristen till din redan ömma fot.
Gåläget är ganska trögt.
skalet är mjukt så det blir lätt märken och skav på pjäxan.
Pjäxans yttermått är cirka 15 mm kortare än en motsvarande pjäxa av annat fabrikat så det finns risk att du måste flytta bindningarna på dina gamla skidor.

Sammanfattning:
Grymma nedför. Ska du bara åka hårt nedför så är dom jättebra. Men de ska ju användas både i lift, på hike och på tur. De funkar inte att ha en hel dag. Ska du ut på en flerdagarstur så glöm inte torkskåpet,

Gege
Gege (Gäst)
2021-01-07
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
ser bra ut
Membransula passar också i alpinbindningar

Svagheter:
Mjukare än 130 Felx,
Spännen är nästan omöjliga att komma ut ur förankringarna när de öppnas,
Växling från promenad till skidläge fungerar inte alltid,
Walk Mode märks knappast även när du går

Sammanfattning:
Rekommenderas inte!

Årsmodell: 2020