Salomon Falcon 10

Salomon Falcon 10
Märke: Salomon
Årsmodell: 2007
Experience unequalled on snow sensations with the Falcon 10. Featuring the new Spaceframe technology that combines sensitivity and transmission for the first time and the Second Skin Shell for perfect foot envelopment, you'll feel the ski and snow beneath like never before. Feel the power and break into the new dimension of instinctive performance skiing.

Jämför

Vad tycker du om Salomon Falcon 10?
5
4
3
2
1
Andreas
Andreas (Gäst)
2009-03-06
Styrkor:
Tight och bra hälgrepp. För mig kändes den mjuk i butiken, men perfekt i backen. Första tiden kändes det som jag skulle få ont, men det släppte snabbt.

Svagheter:
"tätningslisten" verkar släppa ganska direkt i kanten.

Sammanfattning:
Kört en vecka + 2 helger. Otroligt nöjd!

Peter
Peter (Gäst)
2009-03-04
Styrkor:
Passar utmärkt på smal fot. Riktigt fin och stabil och oerhört fin snökänsla. Efter en vecka i Avoriaz med massor med åkning känns den inte det minsta slapp eller sladdrig i slutet av dagen.
Närmaste liknelsen är väl att få på ett par lågprofildäck på bilen - allt känns mycket, bättre känsla, bättre grepp men lite obekvämare vid lugn körning eller stillastående.

Svagheter:
Kan vara väldigt hård och obekväm i början och är riktigt obekväm att gå eller stå i. Men det är smällar man får ta.

Sammanfattning:
För mig idealisk dojja och tack till alpingaraget som dirket rekommenderade den och en annan pjäxa som jag inte minns namnet på nu. Den andra var mer komfort inriktad än Falcon 10:an.

LP_Larsson
2008-01-28
Styrkor:
Passformen är som handsken, sitter tight och super på min fot jag har en lite smalare fot, Den med en gjuten innersula sitter så tight utan att klämma så ibland glömmer jag att knäppa de nedre knäppena efter att ha kommit upp för liften så när jag böjer mig för att knäppa upp så är de redan öppna.
MAO enorm bra passform på lite smalare fot

Lätt

Svagheter:
Lite bökig att komma i.
Innerskons bakkappa sprack för mig, det var inga problem att få nya från salomon men jag hade precis åkt in skon när det hände.
Läcker lite i ytterskon men har alldrig varit blöt i innerskon.
Det är ingen varl pjäxa på grund av att den är så tight.

Sammanfattning:
Jag rekomenderar denna starkt, min fot valde den direkt utan tvekan.
men det är ju foten som ska bestämma pjäxan punkt.
Jag har alldrig varit Salomon fan men jag ger mig denna är fantastisk på foten och inte minst i backen

wadis
wadis (Gäst)
2007-02-28
Styrkor:
Hela designen är skönt "lean", no "whistles and bells". Falcon 10 är ett bekvämt skruvstäd. Stabiliteten sitter där den skall, bara att lägga ut skidan på skär, ha tyngden mitt på foten så känns pjäxans stabilitet, främst på insida smalben/vrist.
- Ett plus även till spännena. För mig som har smala ben o fötter kan det ibland vara svårt att hitta pjäxor vars spännen går att dra åt tillräckligt hårt och som inte går upp i pisten. Inga problem på denna sko.
- Innerskon är lätt att ta ur o torka.
- Mkt bra hälgrepp

Svagheter:
Saknar en manual/bruksanvisning för inställningar samt info om hur varma innerskorna får bli otan att formgjutningen riskerar att ändras

Sammanfattning:
Skön pistracer. En sko som i butik vid första test kändes riktigt hård, thight och på gränsen till obekväm för ett icke proffs jmfrt andra pjäxor i klassen (speed machine 14 och magma) men efter formgjutningen satt pjäxan riktigt bra och i pisten var den det bästa jag kört på hittills. Fick inte uppfattningen att pjäxan är för mjuk som antytts i vissa andra recensioner (flex 110) trots att jag stog på ordentligt. Dock är jag ingen tungviktare med mina 82 kg. Du som läser detta bör ha i minne att jag ingalunda är något proffs, men men dock gillar att stå på ordentligt på skär i pisten. Är lycklig över att ha hittat ett par för mig mycket bra och sköna pjäxor.