Salomon Ghost

Salomon Ghost
Märke: Salomon
Årsmodell: 2010
Flex: 130
Lästbredd: 98 mm
Pris: 5000 Kr
Tillverkarens beskrivning
Kaj Zachrissons och Cody Townsends pjäxval. Rubber Grip yttersula.
Uppdatering av fjolårets succé. Custom Fit innersko med extra snörning på insidan för grym passform o komfort. 2 spännen och Energyzing strap gör att foten sitter fast ordentligt! Flex 130 Läst 98

(Officiell information från Salomon)


Vad tycker du om Salomon Ghost?
5
4
3
2
1
Carled
2010-03-31
Styrkor:
- Fantastisk passform om man har smala och okomplicerade fötter, men det verkar jag vara relativt ensam om på detta jordklotet...
- De väl avvägda spännena/justeringarna. De som finns är: snörningen för innerskon, två stora spännen och energyzer strapen. Och det räcker och blir över! Snörningen för innerskon är fantastisk! Fixerar foten innan pjäxan spänns åt, och verkar inte slitas över huvud taget. Strapen med lätt flex tack vare gummiband är praktiskt taget det enda som jag alltid spänner max. Mycket av pjäxans fina egenskaper tror jag kommer från den flexande strapen. De två spännena gör mot förmodan allt jobb de kan tänkas behöva göra. Det övre fixerar smalbenet och drar bak foten, och när jag verkligen vill sitta fast spänner jag även det nedre spännet två snäpp (jag brukar alltså inte spänna det nedre spännet, foten sitter bra ändå!).
- Flexen på 130 är inte så grov som den låter... En halvspänd pjäxan tycker jag flexar runt 100-110, dvs. perfekt för park, medans spänner man åt den blir det något runt 130. Jäkligt allround med andra ord, bara spänna åt efter användningsområde.
Jag har väl runt 20 dagar med mina pjäxor nu och ingenting har pajjat eller verkar slitas hårt. Bra kvalité med andra ord.

Svagheter:
Svagheter då... Det skulle väl vara att det är ruskigt svårt att komma i/ur pjäxan när den är kall. Dels blir det styv, men så är de överlappande plastbitarna riktigt mysiga när de sticker in i foten.
Hade gärna sett BioVent-tekniken i denna pjäxan (perforerat/ventilerande material), för antingen blir man jättevarm vilket lätt kan övergå till jättekall, eller så är det jättesvårt att få upp värmen. Detta kan bero på vattentätheten. Men om tempen ligger några grader under minus är de hur komfortabla som helst, och jag har sjukt temperaturkänsliga fötter.

Sammanfattning:
En GRYM pjäxa för dig med krav på prestanda men som ändå åker över hela berget. Jag köpte mina för att både kunna köra GS-skidorna stenhårt i 80 knyck, men samtidigt ha lite flex och dämpning för att hoppa klippor och ha roligt i pudret. Döm om min förvåning när jag utan problem lajjar runt i parken utan de minsta problem. Lätta lite på spännena och du har en grym parkpjäxa! Luras inte av spännena, det är en riktigt kompetent pjäxa och två spännen gör jobbet. Det är mycket smidigare att bara ha två stora, överdimensionerade spännen att knäppa upp i liftkön än 4 små...

Har du en Salomonfot och vill ha en pjäxa som levererar på hela berget, då är pengarna du lägger på Ghosten väl investerade!

Benke
Benke (Gäst)
2009-01-03
Styrkor:
Grym passform för smalare fötter. Lästen liknar Falcon Race men skalet är ngt mjukare. Två spännen gör jobbet perfekt och det är naturligtvis bekvämt. De passar mej perfekt. Har Conform´able-sula i vilket naturligtvis gör den ännu bättre.

Svagheter:
Inga

Sammanfattning:
Bästa pjäxa jag har haft!

Årsmodell: 2009