Salomon MTN LAB

Salomon MTN LAB
Märke: Salomon
Årsmodell: 2016
Flex: 120
Lästbredd: 98 mm
Vikt: 1580 gram
Pris: 6000 Kr
Tillverkarens beskrivning
Prestanda såväl utför som uppför. MTN Lab är en pjäxa med tech-inserts, 98-läst och 120-flex. Den har 47 graders ROM och väger 1580 gram. För dig som vill ha en pjäxa oavsett om du går på tur eller åker i systemet.

(Officiell information från Salomon)


Vad tycker du om Salomon MTN LAB?
5
4
3
2
1
Felix SCR
Felix SCR (Gäst)
2019-02-12
Styrkor:
Lätt och fungerar utmärkt sedan jag fick dem för tre år sedan.

Svagheter:


Sammanfattning:
Riktigt nöjd

Årsmodell: 2016
termons
2019-02-03
Styrkor:
Skön passform out of the box som vanligt för mig. Lätt. Styv. Kanske en aning mjukare än 14/15 Tecnica Cochise 130 pro. Lätt att få av och på och justera. Sköna att gå med med touring sula.

Svagheter:
Innerskon något tunn men med bra passform stör det ej. Gåläget inte i klass med utpräglade touring pjäxor men helt tillräckligt för mig.

Sammanfattning:
En lyckad pjäxa som ännu konkurerar med nyare och något lättare 50/50 pjäxor.

Årsmodell: 2018
JohnAlmqvist
2019-01-06
Styrkor:
En pjäxa som trots sin låga vikt är förvånansvärt rigid. Gåläget är enkelt att komma åt och slå på/av - utan att ens vända sig om, och mekaniken känns hållbar. Pjäxan tycks vara kompatibel med en bred samling bindningar tack vare en inte allt för hög tådel - passade t.om. i ett par alpinbindningar (en kombination som givetvis inte är att rekommendera p.g.a. risken för icke-utlösning).

Svagheter:
Smal i lästen (vilket givetvis passar vissa).

Kallt! Om det finns någon nackel med den låga vikten hos dessa pjäxor är så är det troligen oförmågan att hålla värmen inne - det vart kallt om tårna vid 5 till 6 minusgrader.

Sammanfattning:
Köpte dessa pjäxor begagnade. Efter att ha bytt ut sulan mot en fabriksgjuten sådan, för att minska pronation i foten, satt de i min vanliga storlek som en handske.

Jämfört med mina 7 år gamla alpinpjäxor var viktskillnaden så stor att det kändes som jag stod på ett par nya skidor. De presterade dessutom så pass bra i pisten att jag bestämde mig för att slänga ut de gamla och låta dessa agera tur- OCH alpinpjäxa.

Årsmodell: 2017
bjorsi
2017-12-19
Styrkor:
Grymma nedför, styva
Grymma uppför, lätta och enkla att tura med, robust reglage för gåläge.
Smal läst

Svagheter:
Lite väl tunn innersko om man åker enbart pist en riktigt kall dag (under -15) i Skandinavien. (långsökt)

Sammanfattning:
Klockren pjäxa, passar mig med smala fötter. Skönt med bara två spännen till skillnad mot mina gamla Scarpa med 4 spännen.

Pillard
2017-12-14 (Ändrad: 2018-02-12)
Styrkor:
Bra stadga och fantastiskt smidigt handhavande och isteg. Efter några tryckningar och ett par Intuition pro tour så fungerar de riktigt bra. De driver 102mm breda Navis Freebird utan några som helst problem. Till mina Bibby (118-midja) var jag dock tvungen att spänna åt dem ett extra hack. Det funkar då bra men är du en tung åkare så misstänker jag att den bredden på skida kan vara på gränsen.

Svagheter:
Original-linern är fantastiskt obekväm, hård och tunn. Med en annan liner blir pjäxan klart trevligare. Det kan vara lite problematiskt att få i åkläget ibland.

Sammanfattning:
En grym pjäxa som inte tynger ner bagaget i onödan och som har ett fantastiskt smidigt insteg. För mig med höga fotryggar har det varit ett gigantiskt problem på allt utom tredelade skal. Gåläget är ju inte som de bästa tur-pjäxorna men för min del (som alltid kört lite snällare pjäxor) så räcker istället åkläget gott och väl.

windsurfer
2017-10-19
Styrkor:
Styv (för att vara randopjäxa).
Lätt
Smidig funktion för att skifta mellan Ski/walk.
Pin och vanligt insteg i bindningen.
Gummisula

Svagheter:
Smal läst.
Aningen för upprätt vinkel i skidläget
Dyr... men smakar det så kostar det.

Sammanfattning:
Om man bortser från vinkeln på pjäxan i skidläget så är det den bästa pjäxan hittills under alla mina år. Trivdes bättre i telispjäxor än mina vanliga pjäxor tills jag skaffade denna förra säsongen. Rekommenderas varmt.

Magnus Eriksson
Magnus Eriksson (Gäst)
2017-10-11
Styrkor:
Lätt och bra egenskaper även i pist.

Svagheter:
Skulle kunna vart "större" vinkel i walkmode med lyxproblem.

Sammanfattning:
Har den som enda pjäxa, sjukt nöjd ;-)