Strolz Freeride

Strolz Freeride
Märke: Strolz
Årsmodell: 2012
Handgjord formgjuten freeride pjäxa. Handgjorda innerskor med en möjlighet att skapa en pjäxa helt anpassad efter dina fötter och din skidåkning. Det finns nu tre olika handgjorda pjäxor. Den svarta Racing modellen, den oranga Racing skon med lite hårdare skal och den oranga och svarta Free Ride pjäxan. Det är helt nya spännen, nya färger, nya innerskor och en otrolig skidkänsla. http://www.strolz.at/

Jämför

Forumämnen om Strolz Freeride

Den stora tråden om Strolz, FAQ mm  »

Vad tycker du om Strolz Freeride?
5
4
3
2
1
Robbanbobban
Robbanbobban (Gäst)
2012-02-08
Styrkor:
Perfekt passform
Åkkänslan
Hälgreppet
Spännena med smart mikrojustering

Svagheter:
Jag upplever dom som rätt kalla speciellt i tårna.

Sammanfattning:
Har alltid haft problem med att hitta pjäxor som passar. Har breda platta fötter och väldigt bred vad, vilket alltid har ledit till smärta i fötterna när jag åkt. Med strolzarna slipper man allt vad heter kramp och dålig passform.
Pjäxan sitter perfekt på foten och är faktiskt riktigt skön. Man behöver knappt dra åt spännena för att den ska sitta bra, vilka man dessutom kan justera med mm precision tack vara ett genialisk mikrojustering.
Problem med bred vad löste säljaren med en bredare manschett .
Enda nackdelen jag har är att jag fryser ganska lätt om fötterna och strolz har inte så mycket isolering i innerskon. Men det går att lösa genom att installera värmare.
Åker den orange-svarta freeride modellen och måste säga att det är den bästa pjäxan jag någonsin haft.
Strolz är den perfekta pjäxan om du har problem med fötterna eller vill ha perfekt pasform och åkkänsla.

JohanDahlstedt
2012-01-16
Styrkor:
Passformen
Skidkänslan
Servicen
Livslängden
Allt

Svagheter:
Har inte hittat något

Sammanfattning:
Jag har provat det mesta conformable sprutskor, intuition Liners diverse olika gjutna sulor och inget är i närheten av strolz.
Jag var i deras fabrik och fick min fot analys och dom insåg att jag hade för smala ben och stora fötter så han sa no problem och sydde en innersko som passade mitt ben. Servicen är super grym och jag är jätte nöjd har aldrig haft en pjäxa som sitter så bra. Jag gillar flexen på freeride modellen men är man lite tyngre bör man välja en hel orange! Rekommenderas starkt till dom som har problem eller som bara vill ha det bästa! har inte träffat någon hittills som varit missnöjd och jag tror inte någon som provat kommer köpa en annan Pjäxa senare

farfarsson
2012-01-13
Styrkor:
Fantastisk passform
Grym kontakt med skidan
Full valfrihet angående flex m.m
Håller läääääänge

Svagheter:
Tänkte skriva priset men med tanke på hur bra de sitter och hur länge de håller är de faktiskt inte dyra.
Jag upplevde dem som aningen kalla i tårna. Dock fryser jag om tårna även annars så jag vet inte riktigt om det är specifikt för just Strolz. Jag löste detta med att installera värmare i pjäxorna.

Sammanfattning:
Inledningsvis vill jag bara skriva att jag anser det vara min plikt gentemot andra skidåkare med problemfötter att recensera denna pjäxa!
Efter att ha tvingats åka runt med en flaska färdigblandad Treo för att uthärda smärtan från samtliga andra pjäxor jag haft kom Strolzpjäxorna som en skänk från ovan, och då är jag inte ens religiös ;)
Pjäxorna är absolut fantastiska, de sitter perfekt! I mina tidigare pjäxor domnade, krampade och värkte fötterna i uppemot två veckor efter en skidresa, det gick så långt att jag faktiskt hoppade över ett antal skidsäsonger för att jag inte stod ut med smärtan!! Jag har aldrig åkt bättre än jag gör nu och det har heller aldrig varit roligare (hönan eller ägget??). Under en skiddag behöver jag inte knäppa upp pjäxorna förrän dagen är slut, tidigare var jag tvungen att knäppa upp pjäxorna så fort jag nått slutet av backen, ibland också under åken! Och ja, jag har provat bootfitting, formade sulor m.m m.m i mina gamla pjäxor!
Dyra? Jag betalade c:a 10.000:- inkl. värmare. Inte särskilt dyrt med tanke på hur nöjd jag är och hur mycket man spenderar på skidresor och annan utrustning. Om man väljer att köpa en standardpjäxa av motsvarande kvalitet så går denna på låt säga 4-6.000:- till det kommer formad sula för 800:-, eventuell fitting för 500:- och värmare 2.000:-, totalt 7.300+. Ingen våldsam prisskillnad särskilt inte om man plågas av onda fötter. Mitt enda råd är att ha tålamod eftersom de behöver åkas in, gör inga eventuella efterjusteringar förrän du har åkt i alla fall några dagar med pjäxorna.
Jag köpte mina pjäxor hos Joens Snö & Sjö i Malmö och blev väldigt nöjd med hans (Joens) service och kunnande.
Tillhör du de lyckliga som kan använda vilka pjäxor som helst utan att få ont i fötterna behöver du inte bry dig om Strolz men tillhör du, liksom jag, de som plågas varenda skidresa så ska du genast ta kontakt med en Strolzåterförsäljare. Det finns andra "custom-made-pjäxor" som kanske är lika bra men dessa kan jag inte recensera eftersom jag aldrig provat dem.

Betyg 6 av 5

jocke_torkelson
2012-01-10
Styrkor:
+Man kan få innerskon precis som man vill. Hårdare så sprutar de in mer skum. Lite vänligare inte fullt så mycket skum.
+Passformen
+Hälgreppet
+Skidkänslan

Svagheter:
-Skulle vara priset då (ca 8700skr)

Sammanfattning:
Efter att ha mätt och diskuterat ett antal timmar på Alpingaraget kom vi fram till att vi skulle köra in så mycket skum det gick.
Kan inte påstå att processen var särdeles skön. Tänkte faktiskt att det här kan inte bli bra. Har ångrat mig på den fronten. Pjäxan har funkat perfekt sedan dag ett. Har aldrig tidigare haft en pjäxa som funkat från första stund. Har de senaste åren försökt att byta ut mina Salomon Cource Pro Model. Har testat med Dalbello Krypton Pro, Head Raptor 125. Det har dock slutat med att jag sålt dem och gått tillbaka till mina Salomon även efter ett antal försök med boot fitting.
Denna pjäxa funkade som sagt med en gång. Har kört den i pist, bottenlöst och turat kortare turer. Funkar perfekt. Så långt den bästa pjäxa jag ägt.