Strolz Racing

Strolz Racing
Märke: Strolz
Strolz anpassningsbara pjäxor gör Dig med fotproblem eller komfortproblem överlycklig.

Foten måttas upp och pjäxan anpassas exakt efter Din fot. Hårda modellen är Röd och den mjukare är blå eller svart.

kostar en halv förmögenhet (~6500 kr)

Jämför

Forumämnen om Strolz Racing

Den stora tråden om Strolz, FAQ mm  »

Vad tycker du om Strolz Racing?
5
4
3
2
1
Mikael Edman
Mikael Edman (Gäst)
2014-01-27
Styrkor:
Sitter bra utan att man behöver spänna för mycket.

Svagheter:
Spännen

Sammanfattning:
Bästa pjäxan, har favoriten, köpta 1988 , åker ca 2 veckor/år. va lite dyra då , 5000:-

Pidde
Pidde (Gäst)
2013-01-07
Styrkor:
Världens bästa pjäxor

Svagheter:
Inga

Sammanfattning:
Ni som gnäller att det gör ont vid gjutningen , ärkärringar

Mats
Mats (Gäst)
2012-12-31
Styrkor:
Sitter verkligen perfekt utan justering redan från morgonen.
I mitt tycke snygg design. Sobert skal utan iögonfallande logotype

Svagheter:
Dåliga spännen(som dock inte behöver justeras)
Skalet är ganska upprätt. Inga möjligheter att justera vinkeln
Möjligen är det bättre att ta ett skal från en annan pjäxa som passar ens fot och sedan formgjuta en innersko i den.
Relativt dyr

Sammanfattning:
Jag var nöjd med mina förra Nordicapjäxor som var mer avancerade i termer av inställningsmöjligheter. På Strolzpjäxorna behövs dock inga avancerade justeringar eftersom de har perfekt passform redan från början. Dessutom släpper de inte mot slutet av dagen eller veckan som de flesta andra pjäxor tenderar att göra. Trycket hamnar jämnt över foten istället för hårt runt vissa punkter som det gör på andra pjäxor när man nödgas knäppa åt dem hårdare. Har haft de svarta pjäxorna i fem säsonger och är jättenöjd. Att de är svåra att ta av och på ser jag inte som ett problem då jag har dem på hela dagen utan att ens justera spännena.

Lundblom
2012-12-20
Styrkor:
Sitter väldigt bra utan att man behöver spänna så mycket.

Svagheter:
*Kalla men jag tycker i och för sig att jag lätt brukar frysa i alla pjäxor jag har haft.
*Svårt att ta ur och i innerskorna.
*Lite klena spännen men det har inte varit någon större problem, har bara bytt ett spänne då det gick sönder när jag hade det uppknäppt och det fastande i när jag gick i en trapp.

Sammanfattning:
Jag har tidigare aldrig hittat några pjäxor som jag inte fått ont av eller där fötterna inte har domnat men dessa har fungerat väldigt bra. Jag är väldigt nöjd.

Fre-drik
2012-12-18
Styrkor:
+formgjuten innersko som löste mina fot-problem.
+service, alltid snabb och bra hjälp när något gått sönder (tyvärr händer det ofta)

Svagheter:
-ruskigt dålig kvalité
-spännena. framför allt de övre går sönder hela tiden.

Sammanfattning:
kvalitén är undermålig i allmänhet.

spännen går sönder hela tiden. jag har bytt de två övre spännena 6 gånger på två år. de har böjts, spruckit eller gått av.

Inte heller häl-plattorna bak på pjäxorna sitter fast. De lossnar hela tiden.

tänk efter två gånger innan du lägger de här pengarna på ett par pjäxor. de löste mina fotproblem, men vad gör det när man måste avbryta varannan skiddag för att spännen eller hälplatta går sönder? Köp ett par riktiga pjäxor och gjut en sko till den istället om du vill ha passform.

abacabus
abacabus (Gäst)
2011-03-09
Styrkor:
Formgjuten innersko om nu det kan ses som en styrka. Det gör lik förbaskat skitont i foten efter (och under) användning.

Svagheter:
Spännena. Hur fan kan man göra spännen där mikrojusteringen fryser och blir oanvändbara i minusgrader? De går inte att använda alls.
Det är de kallaste pjäxor som går att få.
Ingen som helst möjlighet att justera canting i skidbacken. Det görs i butik och om det görs fel där har du alltså ingen möjlighet att sedan känna efter i skidbacken för de där småjusteringarna tills det blir perfekt.
Jag förväntar mig nog också att kunna justera sulans vinkel i längsled också på en pjäxa i den här prisklassen, men glöm det.
De flesta pjäxorna idag har rejäla handtag för att dra i plösen för justering när man sätter på sig pjäxan. Inte Strolz, de har ett nylonband som liksom är vikt över sig själv (svårt att förklara) men det är omöjligt att få in en skidvante där.
Den smärtsammaste fotbehandling du kan tänka dig för att formgjuta.

Sammanfattning:
Ett av de sämsta köp jag någonsin gjort. BLev utlovad bästa möjliga komfort, att pjäxan knappt skulle behöva spännas då foten ligger "som gjuten" i pjäxan. Blaha, det känns som foten är i en balja. Fick lik förbaskat spänna hårt för att foten inte skulle glida omkring. Fryser som en hund om fötterna, Strolz verkar inte veta vad isolering betyder.
Skulle absolut avråda från köp.
OBS Jag köpte mina år 2010, har alltså den "nya" konstruktionen på ytterskalet. Ändå så kass. Märkligt.

robertk
robertk (Gäst)
2011-03-06
Styrkor:
Passformen
Innerskon
Mikroljusteringen på spännena

Svagheter:
Att det är så få som säljer dem.

Sammanfattning:
Jag köpte ett par helröda av den nya modellen som kom 2010. De verkar ha förbättrat flera av de saker man haft problem med tidigare.

Jag har breda och höga fötter och har alltid haft problem att hitta pjäxor som passar, men dessa sitter som gjutet och är varken svåra att ta på sig eller att få av.

Spännena är förbättrade mot tidigare modeller och har fått en genialisk mikroljustering. Är det lite för löst spännt så knäpper man upp spännet och trycker till mikroljusteringen så får man nån millimeter hårdare spänning. Lika enkelt är det att släppa på dem. Spännena har även en liten hävarm som man får "vicka" fram för att få tag på den, allt för att spännena ska ligga så tight mot pjäxan som möjligt. Kan verka lite fippligt, men fungerar bra.

Personalen i Lech, där jag gjorde mina, vet verkligen vad de gör. jag fick precis de pjäxor jag alltid velat ha. De hade säkert kunnat gjort tightare pjäxor om man vill det, allt efter kundens önskemål. Dessutom var det verkligen en upplevelse att få all den uppmärksamhet och infromation när de skapade mina pjäxor. Väl värt de 660euro som de kostade!

Xorph
Xorph (Gäst)
2009-03-04
Styrkor:
Passformen, hälgreppet och inte minst att pjäxan sitter som ett skruvstäd utan att behöva dra spännena i botten.

Svagheter:
Spännena. Efter en vecka i Saas-Fee 2007 var vissa spännen bananformade. Visserligen inga problem att fixa tack vare bra service. Priset kan man ju kanske infrågasätta, men om man som jag har åkt runt i ett par Dachstein från tidigt 90-tal i 15 år och haft ont varenda gång så är det värt varenda spänn att bli av med problemen.

Sammanfattning:
Pjäxan är helt enkelt suverän. Vågar nog påstå att det inte det någon motsvarighet. Enda åtgärden på passformen är en slipning av plastsulan inne i skon inför nästa veckas åkning.

FreerideTuben
2009-02-26
Styrkor:
Passform och service när (inte om) något går sönder är i en helt egen klass. Vågar nog sticka ut och påstå att de är billiga (tack vare den långa livslängden)!

Svagheter:
Att spännena envisas med att pajja. Även ena bakre kolven på mina gamla röda godingar från 1995 (eller var det -94?) har gett upp i övre fästet (dock enkelt egenhändigt fixat men på bekostnad av gåläget).

Sammanfattning:
Enda alternativet för dig med problemfötter? Åtminstone var det så förr, idag kanske alternativen är fler men med mina superplatta, breeeda och låga ankfötter vete tusan om jag törs chansa på något annat nästa gång!
Att de är svåra att komma i och ur samt att det är överjävligt att plocka i och ur innerskon ligger ju lite i skons natur och det får man väl se som Strolz-charm...

Excess: Hur tycker du de svarta är jämfört med de gamla röda? (För det var väl rödingarna du hade tidigare?)

neils
neils (Gäst)
2009-02-24
Styrkor:
Passformen, stilen

Svagheter:
Svåra att komma imen man lär sig med tiden. Spännena är inte 100%

Sammanfattning:
Fantastiska pjäxor. När min gamla pjäxor till slut gav upp, efter 23 års användning, tappade jag flera säsonger. Jag kunde helt enkelt inte hitta några pjäxors som både ger ett exakt grepp men som samtidigt inte kramar foten och vaden sönder och samman. Har nu kört på mina svarta strolz i 3 säsonger. De får hålla ett par decennier till. Det riktigt fina är att när man väl fått på sig pjäxan stänger man bara känppena. Man behöver inte spänna fast foten i pjäxan för den sitter redan fast.