Tecnica Cochise 105 W

Tecnica Cochise 105 W
Märke: Tecnica
Årsmodell: 2018
Tjejanpassad produkt.
Flex: 105
Storlekar: 22,0-31,0
Pris: 4799 Kr
Tillverkarens beskrivning
Freeridepjäxa för duktiga tjejer
Tecnica Cochise 105 W Dyn är designad för tjejer som söker en lätt pjäxa med gåläge, hård flex och tech-kompabilitet. Den är tillverkad av PU-plast och Triax-plast (mycket lätt), en kombination som gör att pjäxan passar lika bra i pisten som i pudret och toppturen. Den har även ett gåläge som är klassledande med manschettens rörlighet i hela 42?. Innerskon är en C.A.S. (Custom Adaptive Shape) formbar liner som ger en fantastisk passform och utsökt hälgrepp. För extra värme har den ett foder med merinoull. Vidare är den utrustad med tech-inserts vilket medför att den förutom alpina bindningar även passar i tech-bindningar, som t.ex. Dynafit.

(Officiell information från Tecnica)


  • Åkare: Filippa Bystedt.
Vad tycker du om Tecnica Cochise 105 W?
5
4
3
2
1
HKM
2019-11-04
Styrkor:
Bekväma. Varma. Hög kvalitet. Trevlig design.

Svagheter:
Mkt vaddering i innerskon, vilket blir blött och svårt att få torrt om man blir lite väl varm.

Sammanfattning:
Obs mina första pjäxor, så har inte mycket att jämföra med. Jag kan dock tänka mig att Tecnica Cochise är just en bra första-pjäxa pga sin bekvämlighet. Den sitter bra på foten och är väldigt skön att bära när man åkt in den. Superbekväm att tura i. Känns som att den håller hög kvalitet. Är man väldigt varmfotad så ska man kanske leta efter en pjäxa med mindre vadderad innersko. Är man en åkare som vill ha mer studs och "naken" känsla så kanske man också ska fundera på ett annat alternativ. Summa summarum är jag väldigt nöjd med mina Cochise!

Årsmodell: 2019
FilippaBystedt
2019-01-09
Styrkor:
Lätta att spänna, stadigt grepp och har aldrig frusit om fötterna.

Svagheter:
Kan göra ont första gången du bär dem men håll ut, det är dem värda!

Sammanfattning:
Köpte dessa pjäxor i Cervinia, Italien och gjorde en skräddarsydd sula anpassad efter min fot. Jag kan verkligen rekommendera att göra detta, det kan göra ont i fötterna de första gångerna du åker med dem men när de har blivit varma och inkörda så är dem helt magiska!
Jag brukar alltid knäppa upp bindningen när jag åker lift, det är ett stort plus att det går smidigt och enkelt med dessa pjäxor. Dem ger ett stadigt grepp och gör det lättare att trycka ifrån i svängarna.
Har svårt att se att jag skulle kunna byta ut dessa pjäxor, de fick mina gamla pjäxor att snabbt åka i soptunnan.

Årsmodell: 2020