Tecnica Cochise 120

Tecnica Cochise 120
Märke: Tecnica
Årsmodell: 2018
Flex: 120
Storlekar: 22,0-31,0
Pris: 5199 Kr
Tillverkarens beskrivning
Freeridepjäxa för duktiga åkare
Tecnica Cochise 120 Dyn är designad för skidåkare som söker en lätt pjäxa med gåläge, hård flex och tech-kompabilitet. Den är tillverkad av PU-plast och Triax-plast (mycket lätt), en kombination som gör att pjäxan passar lika bra i pisten som i pudret och toppturen. Den har även ett gåläge som är klassledande med manschettens rörlighet i hela 42?. Innerskon är en C.A.S. (Custom Adaptive Shape) formbar liner och har ett vattentätt/andas-membran som endast väger 450 gram . Vidare är den utrustad med tech-inserts vilket medför att den förutom alpina bindningar även passar i tech-bindningar, som t.ex. Dynafit.

(Officiell information från Tecnica)


Vad tycker du om Tecnica Cochise 120?
5
4
3
2
1
calhenrik
2018-03-05
Styrkor:
Sitter fantastiskt och känns otroligt stabila.

Svagheter:
Haft 3-delad tidigare och denna är betydligt krångligare att komma in och ur, speciellt i kyla.

Sammanfattning:
Väldigt bra pjäxa som när den väl är inåkt sitter fantastiskt. Har inte testat att tura med den ännu men inte haft några problem med den in några alpina bindningar.

Johnpt
2018-02-28
Styrkor:
Kompatibel med de flesta bindingarna, förhållandevis lätta och de fyra spännena gör att pjäxan sitter mycket bra.

Svagheter:
Svårt att "klicka i" vissa tech-bindingar, gåläget slås på av sig själv ibland

Sammanfattning:
Väldigt bra allroundpjäxa för dig som har tänkt att åka alpint och gillar att tura. Lätt och bra till allt.

De små problemen jag har haft med dem är att det är svårt att använda i samband med Kinpins, tog 5 minuter att hitta rätt i piggarna. Dock finns det tech-sulor att köpa till - och då ska det problemet vara löst. Har också varit med om att gåläget går i gång plötsligt. Ingen fara på taket alls, men bra att vara medveten.

I övrigt är detta en fantastiskt bra allroundpjäxa för dig som inte vill spendera pengar på två olika typer av pjäxor för tur och alpint. Såhär i efterhand hade jag gått upp till 130 varianten, då jag ibland kan uppleva att pjäxan blir lite mjuk. Så ta en kik på 130 varianten, innan du bestämmer dig.

Carliings
2017-12-15
Styrkor:
Hårda med bra passform. Har ett "gå läge" som lätt går att aktivera.

Svagheter:
Ej formjuten innersko.

Sammanfattning:
Då det är mina första egna pjäxor så har jag endast hyrespjäxor att jämföra med. Men jag är jävligt nöjd. Med dessa gick jag ifrån att få en ganska kraftig benhinneinflammation mer eller mindre alltid när jag åker skidor till att endast vara öm på benhinnorna. Gillar verkligen hur tajta och stabila dessa pjäxor är, jag litar fullständigt på dom.

Årsmodell: 2016
Lars Johansson
Lars Johansson (Gäst)
2013-09-16
Styrkor:
Varm, skön på foten. Går till och med att spänna åt över foten. Har hög vrist. Gåläget är super även om du inte aktivt går på tur. Jag uppfattar pjäxan som relativt lätt.
Kort sagt bästa pjäxa jag har provat.

Svagheter:
Ibland lite svårt att få i gåläget. Lite hög med AT-sulan, fick slipa sulan för att den skulle funka perfekt med min vanliga alpinbindning.

Sammanfattning:
Jag har som sagt hög vrist och bred fot vilket gör att jag har väldigt svårt att hitta sköna pjäxor. Har snart provat igenom Alpingaragets hela sortiment utan träff men denna pjäxa satt helt perfekt utan några som helst justeringar.

Årsmodell: 2013