Tecnica Cochise 130 DYN GW

Tecnica Cochise 130 DYN GW
Märke: Tecnica
Årsmodell: 2022 - 2023
Flex: 130
Lästbredd: 99 mm
Vikt: 1850 gram
Pris: 6499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Cochise 130 DYN med Grip Walk-sula är en lätt, stabil pjäxa med gåläge för friåkare som söker sig utanför liftsystemet. Skalet av Polyeter med Power Light Design är 30 procent tunnare och dubbelt så vridstyvt som konventionella pjäxmaterial. Pjäxan försluts med en kraftfull rem - Powerstrap. Det självjusterande gåläget ger 50 graders rörelse. I låst läge är Cochise en stabil och kraftfull pjäxa för varierande friåkning. Den anatomiskt förformade innerskon kan anpassas individuellt med Tecnicas C.A.S. -system som stansas, slipas och värmeformas för en helt unik passform.

(Officiell information från Tecnica)


  • Tecnica Cochise 130 DYN GW Foto
  • Tecnica Cochise 130 DYN GW Foto
Vad tycker du om Tecnica Cochise 130 DYN GW?
5
4
3
2
1
wilmer_53
2023-02-09
Styrkor:
Komfort, hälgrepp, snörad innersko, powerstrap, stabilitet och bred användningsområde.

Svagheter:
- Har inte testat ett par renodlade toppturspjäxor, har därför ingen referens hurvida de är tunga eller ej till topptur.
- Färgen möjligtvis

Sammanfattning:
Från att ha gått från en renodlad slalompjäxa mäter sig denna riktig bra i utförsåkning. Gediget gåläge och mycket skönt med snörad innersko vid topptur. Förutom sula är pjäxorna original, sitter som en smäck på mig som annars kan ha problem runt anklarna.

Använda cirka 35 dagar tillsammans med ett par fischer fr 102 med shiftbindning, perfekt kombo som funkar till allt.

Årsmodell: 2023

Inka
2023-02-01 (Ändrad: 2023-02-01)
Styrkor:
Kvalitet, komfort, åkkänsla, stabilitet och flex. Använbarhet och funktion för hela berget för olika typer av åkning.

Svagheter:
Som toppturspjäxa lite för tung och begränsat ROM (range of motion). Även meckigt att växla från gåläge till åkläge om man är van mer topptursinriktade pjäxor.

Sammanfattning:
Instämmer med Tecnicas egen produkt beskrivning att det här är en friåkningspjäxa.

Tecnica gör en aldrig besviken med sin kvalitet. Innerskorna är riktigt fina och väl genomtänkta med diverse smarta detaljer, det syns att inget har lämnats åt slumpen.

En pjäxa som har fokus på åkegenskaper och prestanda, men som man faktiskt kan gå med. Älskar det fina progressiva flexet som också beter sig likartat oavsett temperatur. Stor skillnad jämfört med Tecnica Zero G Tour Pro som med sin grillamid mer blir av/på känsla med trycket. Med Cochise upplever jag bättre kontroll och det är lätt att balansera hur mkt tryck och kraft man vill få ned till skidorna.

Har åkt i pjäxorna ca 100 dagar. Har inte heller behövt någon bootfitting förutom sulor såklart :)

Använder pjäxorna i huvudsak till ett par Norse The Enduro.

Årsmodell: 2022