Tecnica Mach1 LV 130 TD

Tecnica Mach1 LV 130 TD
Märke: Tecnica
Årsmodell: 2022
Flex: 130
Lästbredd: 98 mm
Pris: 5999 Kr
Tillverkarens beskrivning
Mach1 LV 130 är en högpresterande pjäxa för alpina skidåkare som behöver låg volym och hård flex. Pjäxan har en exakt passform med 98 mm läst för smala fötter/låg volym och optimal individuell anpassning. Med Tecnicas C.A.S. system kan pjäxans form justeras individuellt efter fotens form. Skalets asymmetriska konstruktion har varierande tjocklek och strukturer i pjäxans innerskor som ger ökad kraftöverföring i sidled, ökat kantgrepp och snabbare och mer kontrollerad övergång från kant till kant. Pjäxan är utvecklad av Tecnicas italienska designteam tillsammans med ett internationellt samarbete kallat Project 165.

(Officiell information från Tecnica)


  • Tecnica Mach1 LV 130 TD Foto
Vad tycker du om Tecnica Mach1 LV 130 TD?
5
4
3
2
1
MrWorldWide
2023-02-02
Styrkor:
+ Styv för bra kraftöverföring.
+ LV (Low Volume) gör pjäxan lättare och passar smalare fötter.
+ Power-strapen är är bred och belastas jämnt

Svagheter:
- Knarrar mycket redan efter en säsong.
- Stenhårt skaft gör dem sämre att gå i (dock bättre för backen!).
- LV gör det även svårare att ta av och på pjäxan (till den gräns att det gör ont då både plös och fot måste tryckas i och ur plastskarven i vristen).
- Tappar styvhet under varmare dagar.

Sammanfattning:
Gillar du att stå i pisten och få tillbaka all kraft du lägger i svängarna så är denna känga för dig!
130-modellen av Mach1 känns verkligen styv, inte som en övermärkt 110-flex, under rätt förhållanden. Flexen håller inte under varmare dagar, utan mjuknar rätt rejält (vet inte om nyare modeller håller bättre med ny plast). Dock ger LV-modellen inte upp för mycket spelrum när den är varm (sitter kvar bra även under påskåkningen, trots aningen mjuk).

Har man inte en fot som är på den smalare sidan ska man heller inte lägga denna pjäxa en tanke. LV-modellen är påtagligt smalare än den vanliga MV-modellen, både i fotkomfort men också i hur den upplevsutvändigt. Den lite mer smärta lesten ger pjäxan mer av en racingkänsla utan att vara för hårt gjuten, vilket gör att man kan stå kvar i pjäxan hela dagen en vecka i streck utan att bli för trött i fötterna.

Orginalsulan i pjäxan kan med fördel bytas mot en med mer stöd då den både är platt och mjuk, vilket ger lite till inget stöd för den med någorlunda kupade fotvalv.

Överlag en bra pjäxa med styvhet som passa hårt pistade backar under nollan!

Årsmodell: 2019