Tecnica TNT Icon X Carbon

Tecnica TNT Icon X Carbon
Märke: Tecnica
Jämför

  • Tecnica TNT Icon X Carbon Foto
Vad tycker du om Tecnica TNT Icon X Carbon?
5
4
3
2
1
/// Patrik
2023-02-08
Styrkor:
Fantastisk pjäxa i minst 18 år

Svagheter:
Superstyvt skal. Jobbiga att gå i foten och tom svåra att få ur foten när pjäxan är kall

Sammanfattning:
En underbar pjäxa i minst 18 år, men förra veckan körde jag sönder ena pjäxan. Nedre plastflärpen på smalbenet gick av. Så nu blir det att hitta nya. Pust och stön.

Fredrik
Fredrik (Gäst)
2019-07-08
Styrkor:
Extrem kvalitet

Svagheter:
Inga

Sammanfattning:
Fantastisk pjäxa. Mina går fortfarande efter 18 säsonger, cirka 20 skiddagar per år. Dom är som nya i styvhet. Ingenting har gått sönder. Min fru köpte likadana samma dag och även de är som nya. Omöjliga att få på om de är kalla.

Årsmodell: 2002
JONen
2005-08-28
Jag har åkt på Technica TNT:s så länge jag kan minnas (nästan) och är fortfarande nöjd.
Enda minuset - beror mest på mig själv - är att den höga komforten beror på ordentligt med stoppning och nu känns den nästan lite stor. Ska slänga i formgjutna sulor för att minska sizen, annars är ett råd att köpa en storlek för små.

björne
björne (Gäst)
2005-05-06
Instämmer, det är en toppjäxa, den enda som riktigt passar mina något platta, breda fötter!
Eftersom jag är lång och stark, 193 cm och 93 kg, så har jag byggt upp stöd i bak mot vaden, jag tog gamla förstyvande plastplattor från andra skor och drog fast dom med en skruv i bakkappan, limmade också för att förhindra nötning mot innerskon, åsså lite silvertejp, det känns alltid bra. Tryckte ut för lilltån. La in en formgjuten sula, vilket gav bättre kontroll och minskade storleken något, istället för att köpa för små pjäxor från början vilket ju är en chansning.
I pisten är dom perfekta. För toppturen något tunga, men det är ju en alpinpjäxa. I slask åker ibland näst nedersta spännet upp.
Det är inte svårare att ta på sej denna pjäxa än nån annan när det är kallt. Det kräver bara lite teknik, och lite silikonspray då och då skadar inte.
Designen har varierat genom åren, nångång har den stuckit ut lite i gräll orange färg, men jaämfört med dagens pjäxor ser den ut som en hederlig klassisk alpinpjäxa.
Den här pjäxan är värd att testa!

Sven-Olof Stark
Sven-Olof Stark (Gäst)
2004-12-30
Fantastisk upplevelse att köra fullt ös med denna pjäxa. Två varianter (mjuk/hård) av lösa detaljer som går att skifta beroende vad som passar bäst för stunden. Var på gång att köpa den i Gbg -01 på rea för 3000 kr men väntade. Köpte den på stadium i Täbycentrum dec 2003 för 1495 kr där den var den sista och i just min storlek. Det var bara att slå till. Detta är helt underbart med skidor från blizzard och pjäxor från Technica. Vad med kan man begära. Har köpt ett par Technica till min fru som julklapp inför -04 som kommer att invigas i loftdalen vecka 1 -05. Betyg kommer vecka 2 för denna. Jag kan rekommendera alla att testa technicas pjäxor - de håller mer än vad som man kan begära.

N/A
2003-08-21
Håller med alla ovanstående, en mkt bra pjäxa.
Känner igen problemet att det kan vara totalt omöjligt att få på sig pjäxorna när dom är kalla. Det känns som att man håller på att bryta fotlederna när man försöker.
En annan grej är att spännena har en förmåga att åka upp när man hikar i lössnö. I Uppfällt läge känns det som att man kan skada (bryta av) dem.
Har gått mkt på topptur med mina och det funkar bra, trots att jag har en mkt tight passform på dem. (16 turer i KEB)

Årsmodell: 1998
PO_ljung
2003-08-18
Aj aj aj aj aj aj sen mindre ont å lite mindre ont sen förvandlas pjäxan till en stor fot. DVS KANON BRA. Passar folk med lite bredare fötter som jag. Sen ingår en massa plast plylar att labba med. Prova dessa dom hjälper till riktigt bra för att ordna fram den perfekta pjäxan.

Tack Alpingaraget för att ni tvingade mig att köpa denna pjäxa! På rea dessutom.. sablans tur man har..Tom intersport rear ut dom för unka 2500kr. Så gå inte och köp det nyaste för 5000kr leta reda på dessa.

Årsmodell: 2001
Harding
2003-03-03
fick dom för under 3000 spänn och det var fasiken det bästa köp jag någonsin gjort...dom sitter som gjutna runt foten och för första gången så har jag kunnat åka en hel dag utan att få ont i fötterna och skenbenet...styva o stabila plus att de är extremt schnygga....fem plus +++++

Årsmodell: 2001
Jonas_e
2003-01-16
En pjäxa som ger underbar kontroll i åkningen. Den sitter perfekt när man smiskar pist och är föredömligt styv. Hålfoten kan skruvas upp för att ge stöd i fotvalvet så jag kör utan mina ortopediska ilägg och det fungerar bra. Jag är väldigt nöjd med spännenas konstruktion som fungerar bra med vantarna på. Enda problemet är att de är väldigt svåra att få på om skon är kall, det räcker med 10min i en kall bil för att det skall bli ett litet helvete.

Årsmodell: 2001
BajenMatte
2003-01-16
Köpte pjäxan på rea för 2600. Sjukt prisvärd! Den här skon är grym. Jag fattar inte hur en sån skön sko kan svara så direkt och rätt. Första dan åkte jag ner för en isig puckel och tyckte dom var lite mjuka. Grejjen var bara det att jag glömt att spänna pjäxorna efter liften. Trots att dom var helt öppna gick det OK. Stabilt! En varning! Combon höga vrister/kalla pjäxor funkar inte med dessa. Min tjej som har 2,5 storlek mindre än mig fick inte på sig skon när den var kall.
Annars super och rätt snyggt tiger stuk oxå! /Matte

Årsmodell: 2001