Snowpulse Guide 30 L

Snowpulse Guide 30 L
Märke: Snowpulse
Årsmodell: 2012
The GUIDE 30 is our best-selling model which we have focused all of our expertise on. With a new design and equipped with new technical features, the 30L capacity of the newly renamed GUIDE 30, is highly valued by a large number of mountaineering professionals and this confidence is also shared by a number of mountain enthusiast. The 30L volume of this bag allows you to have all of the necessary equipment both for your activities and your security.

Jämför

Vad tycker du om Snowpulse Guide 30 L?
5
4
3
2
1
Erik Brandén
Erik Brandén (Gäst)
2018-12-28
Styrkor:
Rejäl, slittålig, många genomtänkta detaljer.

Svagheter:
Lite tung redan innan man fyller den med packning, men det får man väl acceptera.

Sammanfattning:
Riktigt bra, känns pålitlig.

Årsmodell: 2016
Aalbin
2012-07-15 (Ändrad: 2012-07-16)
Styrkor:
Airbag som även skall skydda huvudet (har dock inte kunnat testa airbagdelen)
Man kan dölja de flesta spännband som man inte använder så mindre hänger och slänger.

Svagheter:
Dåliga spännen för isyxor.
Svår att öppna om du har saker fastspännt på den.
Svårt & tidskrävande att ta av och på sig ryggsäcken på grund av svårknäppt magspänne och en rem som går under benen.
Tung, denna ryggsäck väger en del redan innan du börjar packa den.
Extra tung & bökig runt nacken pga airbagen som ligger där.
Dålig manual för spännena. Tog mig riktigt lång tid att komma på hur jag skulle få fast isyxan på ett vettigt sätt. Vilket jag inte tycker jag lyckades med heller. Har ej ännu förstått hur man spänner fast sin hjälm fast det står att den har ett speciellavsett hjälmspänne.

Sammanfattning:
Har använt denna ryggsäck för ett åk som inehöll mycket hiking och vandring. Denna ryggsäck är inte smidig för att vandra med. Den är tung, bökig, svår att öppna med fastspännda föremål. Under åkningen som tidsmässigt var liten del av turen har jag inga klagomål på att jag upplevde den som klumpig. Förutom att jag aldrig hann få upp kameran i och med att den tar så lång tid att få av och på sig. Välj inte denna ryggsäck om du har för avsikt att tura och ha saker fastspännda till den. Reckommenderar den inte jättestarkt för någon som skall friåka utan vandring då den är ganska tung. Men vill man ha en airbag är kanske det priset man får betala? Jag tror mer på ABS produkter, då du slipper ha airbagen tyngandes runt nacken på samma sett, samt att man kan byta mellan storlekar på samma airbagsannordning, men jag har aldrig provat nån själv.
35l och 45l från Snowpulse är kanske bättre för att spänna fast saker utanpå, och för att komma åt innehållet medan föremål är fastspännda? Att de skulle vara smidigare att ta av och på sig har jag svårt att tänka mig.