Bliz Altitude


Märke: Bliz
Altitude är en tekniskt avancerad glaciärbåge för användning i mycket starkt solljus. Den kommer att ta dig till nya platser och högre höjder. Altitude kommer med okrossbara Polykarbonatlinser med 100% UVA- och UVB skydd. Ramen är tillverkad i High Impact PC för att sitta lätt på huvudet.

Skalmändar och näsdel har dessutom utrustats med friktionsgummi för att ytterligare säkerställa att de sitter på bra plats. Bågen har försetts med avtagbara gummidelar vilket möjliggör justering av passform, ljusinsläpp och ventilation. Till dina brillor får du med ett nacksnöre för att enkelt hålla dina bågar på plats.

Pris: 499 kronor.


Vad tycker du om Bliz Altitude?
5
4
3
2
1
nilsv
2019-01-10
Styrkor:
Gör den soligaste av vårvinterdagar till en perfekt upplevelse, även för dina ögon.
Redigt fulsnygga.

Svagheter:
Kvalitet undermålig.
Immar mycket lätt igen.

Sammanfattning:
De senaste årens hipsterpryl till fjälls, retro glaciärbrillor täckta av läderdetaljer har här fått sig en inte helt genomtänkt modern motsvarighet.

Köpte glasögonen på Lundhagsoutlet i Järpen på väg till en valborgshelg i Skäckerfjällen för toppturer. Väderprognosen hade fullkomligt exploderad av kommande soldagar och jag ville med inköpet förebygga ytterligare kvällar med tårande, röda ögon efter alltför långa dagar med hög UV-exponering.

Det mycket mörka glaset i kombination med plastdetaljer som hindrar ljusinsläpp kring näsa och tinningar fyller väl sin funktion. Det skapas ett mörkt rum för ögat som ändå tillåter dig att klart se kontraster under ljusa vårdagar. Mitt exemplar tappade dock fort ett av sina plastskydd som får sättas tillbaks ofta och än så länge inte tappats bort. Ett annat av plastskydden hänger dessutom löst. Vid stigningar i varmt väder som medför svett immar glasögonen dock lät igen... Och när molnen drar in tappar de fort sin funktion och behöver ersättas med mer ljusgenomsläppliga, kontrastgivande glasögon eller goggles.

Brillorna lämpar sig bäst till blue-bird dagar stillasittande i solgropar. Designen får de flesta andra skidåkare att betrakta dig som en malplacerad bergsbestigare från himalaya, men det kan vissa leva med!