Oakley Airbrake XL

Oakley Airbrake XL
Märke: Oakley
Årsmodell: 2018 - 2020
Passar bäst i följande väder:
Snö / Dimma
Mulet
Delvis molnigt
Sol

Tillgängliga färger: Matte Black, Matte White, Citrus Black, Obsessive Lines Red, Iron State, Hazard Bar Blue, factory Pilot Blackout, Factory pilot Whiteout, Mark McMorris Signature Camo Fade Blue, corduroy Dream Laser, Prizm Halo 2018, Night Camo Collection
Tillgängliga linser: Prizm Rose, Prizm Black Iridium, Prizm Sapphire Iridium, Prizm HI Pink Iridium, Prizm Torch Iridium, Prizm Jade Iridium
Pris: 2400 - 3270 Kr
Tillverkarens beskrivning
Sedan 2011 har Airbrake varit det solklara alternativet för alla som vill ha en goggle med absolut högst kvalitet och funktion i alla olika väder. Det som skiljer Airbrake från övriga modeller hos Oakley är sättet att mycket smidigt kunna öppna den så kallade ”Switch-lock” mekanismen för att byta mellan olika linser, samt att en extralins ingår till alla par. Därför är Airbrake ett optimalt val för den som söker en goggle som ska fungera både den soligaste dagen på berget, och den mörkaste dagen på försäsongen. Modellen är också försedd med ”O-flow arch” som är en inbyggd förstärkning av ramen runt näsan, för att tillåta andningen att ske så lätt som möjligt även när goggeln sitter på ansiktet. Ingår gör även en balanserad passform (med och utan hjälm) tack vare "outriggers" i O-Matter material.

Passar bäst på personer med medelstort/stort huvud.

Tillgänglig med Oakleys alla prizm linser:
Persimmon, Hi-pink, Rose, Sapphire, Jade, Torch, Black

(Officiell information från Oakley)


Vad tycker du om Oakley Airbrake XL?
5
4
3
2
1
Hanmol
2018-12-03
Styrkor:
* Stora och snygga
* Prizm-linserna funkar utmärkt
* Bra öppning för näsan. Inget kläm
* Integrerar bra med hjälm; speciellt Sweet Protection

Svagheter:
* Stora och dyra

Sammanfattning:
En stor och härlig goggle som ger brett synfält. Dock måste du gilla over size

Årsmodell: 2018

Puder
2017-12-19
Styrkor:
Passformen.
Enkelt att byta lins.
Två linser följer med vid köp.
Anti fog.
Det ryms vanliga glasögon under.
Prizm-linserna gör faktiskt viss skillnad.
Kraftigt brand med silicon som aldrig glider.

Svagheter:
Priset, som vanligt när det gäller oakley...

Sammanfattning:
Airbrake XL är ett par brillorna om passar dig med stort huvud/ansikte, passformen är helt fantastisk och ingen luft kikar igenom. Brillorna sitter som gjutna under hjälmen också (poc fornix).
Att byta lins gör du enkelt på 30sekunder i liften, öppna bygeln, tryck försiktigt på insidan av glaset och repetera baklänges för att få dit den nya linsen. Tror faktiskt att jag skulle kunna klara detta med handskar på.

Har aldrig haft problem med att det bildas imma på insidan av linsen och då åker jag ändå med ett par vanliga glasögon med styrka under. Eventuellt lite tendenser till imma när man har pumpat pist som ett djur och sedan stannat av för att vila längst ner.

Sen kommer priset, som vanligt när man handlar produkter från Oakley. Det är mycket pengar jag vet men jag får plats med glasögonen under, linsen immar aldrig igen, det är en av dom absolut bästa systemen för att byta lins och prizm gör faktiskt en rätt stor skillnad.

Hade ett par Flight Deck tidigare men jag tycker att denna modell är bättre. Mest pga glasögon rymma bättre under och att systemet för linsbyte är enklare.

Så, den bästa goggeln jag använt och det känns som att den kommer få tjänstgöra länge!