Oakley Canopy

Oakley Canopy
Märke: Oakley
Årsmodell: 2018 - 2019
Passar bäst i följande väder:
Snö / Dimma
Mulet
Delvis molnigt
Sol

Tillgängliga färger: Matte Black, MAtte White, Iron Sapphire, Iron Laser, Obsessive Lines Org Blue, Digi Snake Laser Blue, Hazard Bar Slate Ice, Factory Pilot Blackout/Whiteout, Aksel Lund Signature Skygger Black Orange, Tanner Hall Signature Turntable Green, Prizm Halo 2018, Army Camo Collection
Tillgängliga linser: Prizm Rose, Prizm Torch Iridium, Prizm Jade Iridium, Prizm Sapphire Iridium, Prizm Hi Pink, Prizm Black Iridium
Pris: 1590 - 2290 Kr
Tillverkarens beskrivning
I och med släppet av Canopy förändrade Oakley hur marknaden ser på goggles i passformsväg. En stor modell som sitter bra på både medelstora och stora ansikten och som tillåter ett betydligt större synfält än tidigare ramdesigns och storlekar på goggles. Det ryktas även att vissa hjälmtillverkare använt denna modell som mall för att skapa en så bra passform som möjligt för ”moderna goggles”.

Canopy är OTG-anpassad och fungerar därför utmärkt utanpå vanliga slipade glasögon då ramen är utskuren på höger och vänster sida för att tillåta bågar att passa in under den när den sitter på ansiktet.

Passar bäst på personer med medelstort/stort huvud.

(Officiell information från Oakley)


Forumämnen om Oakley Canopy

OTG-skidglasögon med klar lins  »

Vad tycker du om Oakley Canopy?
5
4
3
2
1
FilipNoren
2017-12-20
Styrkor:
Sjukt bra sikt både horisontellt samt vertikalt. Sitter skönt på ansiktet!

Svagheter:
Lite stora

Sammanfattning:
Kanon googles!

Schermanio
2014-03-23
Styrkor:
-Storleken
-Det breda synfältet

Svagheter:
-Linsens känslighet för vatten på insidan
-Lite halvkrångligt att få linsen på plats när man byter lins
-Priset

Sammanfattning:
Köpte ett par med linserna Fire Iridium och HI Yellow efter att ha letat efter ett googles stora nog att passa mitt ansikte. Dessa sitter som ett schmeck och man får ett riktigt brett synfält vilket alltid är bra. Mina ögon börjar dock alltid rinna ganska lätt så står man på lite så räcker luftflödet som kommer in för att det ska börja tåra sig. Och jag som åker bräda böjer mig alltid ner vid botten av backen för att spänna loss bindningen och då blir det lätt att en tår droppar ner i linsen. Ingen fara med det tänkte jag först men efter en helg när jag skulle göra rent linserna på insidan från fläckarna som blivit efter tårarna så går de typ inte bort. Det är som om de bränts in. Det står på en av lapparna som följer med googlesen att man inte ska pilla om man får vatten på insidan av linserna utan låta dem torka av sig själv så uppenbarligen är de väldigt känsliga för detta. Tror bara att jag fått detta fenomen på HI Yello glasen men de är det som jag kört överlägset mest med än så länge (i brist på bluebird-dagar).

Årsmodell: 2014