Armada Alpha 2

Armada Alpha 2
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Armada
Årsmodell: 2010
Mått (Nos/Midja/Bak): 111/81/100 mm Svängradie: 12.50 m (170 cm)
Storlekar: 170,176,182 cm
Pris: 5399 Kr
Tillverkarens beskrivning
I fjor kom den ny tänkande konstruktion Elf Shoe Tech. Som kombinera rocker med vanligt spann. Nu tag vi det ett denna teknologi till snowparken. Alpha 2 har samma mätt som Alpha 1, men med ett mjuka flex. S7 basen är mera stryk tålig för rail åkning. Rocker konstruktionen fram och bak gör det mycket lättre för "Butter jump" och "Pressar rails" . Med en svängradie som är ifrån 12.5-15,5 blir det mycket lättara att sätta igång snurren. Och rocker gör den landningen mer förlåten.

(Officiell information från Armada)


Forumämnen om Armada Alpha 2

Bindningar till Alpha 2  »

Vad tycker du om Armada Alpha 2?
5
4
3
2
1
Sparf
2010-01-03
Styrkor:
+Lätta
+Snabbsvängda
+Rocker
+Pop

Svagheter:
-Fladriga i pisten om man vill dra på på grund ut av rockern.
-Priset

Sammanfattning:
En rolig skida som är mer för parken än pist men fungerar där med dock så bör man välja alpha 1 om man kör mer pist tack vare att den är lite hårdare samt har racebelag.

Men som sagt det är en park skida därför att den har ett mer stryktåligare belag samt mjukare.

Jag kör med griffon bindningen. Tack vare en lätt bindning så blir den roligare samt lättare att snurra och göra butters med.
Monterningen på mina kör jag med Factory recommended och det är helt perfekt.
Jag tycker att man inte bör montera bindningen mitt mitt på grund utav att då blir åkytan på tailen mer än nosen. Blir lite skumt då.
Det är den bästa skidan jag har haft och har.

Åkstil: 50% park, 45% pist och 5% puder
Testad längd: 176 cm
Åkarens vikt: 65 kg
Åkarens längd: 178 cm

R-R
2009-12-31
Styrkor:
+Extremt lätta
+Rocker
+Sidewall nära pjäxan, mjukare närmare topparna-->sjukligt sköna att köra butters med.

Svagheter:
-Tar ett tag att vänja sig vid dem(IOM rocker/ElfShoeTech)
-Har hört att ovansidorna på skidorna slits ut fort, har dock inte märkt det själv.
-DYRA, gäller att ha FETT ME PARA BRUR

Sammanfattning:
Alpha 2:orna är extremt sköna och lätta skidor, dock är de inte direkt super-lättåkta. Det tar ett tag innan man, i pisten, vänjer sig vid skidorna. De är även jävligt dyra, men jag tycker ratt de är värda varenda öre. Om man monterar på Schizo-bindnigen är de även jävligt allround. De rockar i på railsen och hoppen, samtidigt som de funkar rätt bra i offpisten(IOM Rocker) och de är faktiskt helt OK i pist, kräver dock lite av sin åkare... För mig var de helt perfekta!

Testad längd: 182 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 186 cm

user62785
2009-12-30
Styrkor:
- grymt stabil
- lätta
- bra pop
- snabbsvängda
- på grund av '' the early rise'' i tip och tail så kan man köpa en lite längre skida och ändå ha en riktigt smidig skida i puder, och om man vill köra lite pist men öndp har stabiliteten i luften
- Lätta att spinna, faktisk helt otroligt!

Svagheter:
kommer faktiskt inte på några alls

Sammanfattning:
Riktigt bra parkskida som även fungerar i offpisten och pisten. Skillnaden mellan alpha 1 och alpha 2 är att alpha 2 är lite styvare och lite tyngre ( knappt märkbart) och så har alpha 1 ett racerbelag så den går lite snabbare medan alpha 2 är en mer tålig skida som har ett belag som klarar av rails mera. Enligt mina uppgifter från bland annat Jakob Wester så märker man ingen skillknad på de två modellerna efter några dagars inåkning. Alpha 2an väger ungefär 100 gram mer om jag minns rätt vilket inte är någinting! Som ett litet äpple typ haha. Om du står i valet i kvalet mellan alpha 2 och alpha 1 så köp alpha 2 om du railar en del. Båda är lika bra på hoppen!

Testad längd: 182 cm
Åkarens vikt: 73 kg
Åkarens längd: 185 cm

K-eviin
2009-12-30
Styrkor:
Väldigt stabila!

Svagheter:
DYRA!!
Känns rätt tunga/klumpiga!

Sammanfattning:
UNDERBAR SKIDA!!

Åkstil: PARK!
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 60 kg
Åkarens längd: 177 cm

ConnyJMellgren
2009-10-07
Styrkor:
superlätt att göra kortsväng i kicken, tack vare så kort svängradie.
rocker i tip o tail gör att du inte behöver landa lika perfekt för att det ska låta stomp under fötterna efter din 12:a!
bra bär-egenskaper tack vare ElfShoe + rokker -- leder till mkt stabil skida.
lite närmare till graben i ändarna eftersom dom e extra böjda ;)
Lätt spunna typ..

Svagheter:
priset är inte snällt, 5400-5700 utan bindning!
åkytan blir på hårt underlag kortare eftersom den har rocker, alltså har du inte lika mycket skida att använda om du ska göra sjuka ifrån-skjut pops när du ska komma närmast himlen, med en rocker skida bakom foten blir det automatiskt lite cork om du skulle skjuta med varje centimeter av skidan, teroi = praktik!? !!
Kan kännas väl styva för den som föredrar softare skidor, dub cork 14 på riktigt stora hopp så vill du ha styv skida! ta denna:)
Kan kännas klumpiga och tunga.
Kan va så att du inte trivs alls med skidan,,, att ni aldrig blir homies. är det värt sex tusen?

Sammanfattning:
Smart skida som flyter bra och är styv. Snäll mot cork o skeva landningar - stabila! Har kort svängradie så man kan leka slalomåkare:) Lätt skruvad och snygg. Kvalité men dyr. Kan kännas klumpig och inte alls kul.. antingen vänjer man sig och ler eller så blir ni aldrig kompisar. Gå på längre längd än vanligt och underhåll skidan då o då så blir det bra..!

Åkstil: parkskida
Testad längd: 182 cm
Åkarens vikt: 73 kg
Åkarens längd: 181 cm

hyllengren
2009-10-05
Styrkor:
Stabila
Hållbara
Antagligen ruggit bra i puder för att vara en parkskida

Svagheter:
Lite väl stabila för att vara den mjuka versionen
Inte gratis

Sammanfattning:
Jag har enbart åkt på dessa under två slaskiga/isiga veckor i Juvass. I början grät jag nästan lite. Vad hade jag köpt? Svårsvängda och lite plankiga. Och nästan helt omöjliga att kontrollera switch. Men efter den första dagen hade jag fattat galoppen. Då kom de till liv helt plötsligt. Stabila i landningar och lätta och hanterbara i luften på ett sätt jag inte känt med skidor förut. Fortfarande tycker jag de är lite lite väl hårda och därmed svåra att göra butters med.

Vid den aktuella tidpunkten vägde jag bara någonstans kring 69 kilo, nu har jag dock lagt på mig lite och hoppas att de då känns lite mjukare.

Och puderegenskaperna har jag dock inte fått chansen att prova, men de borde ju vara fantastiska för en skida med 82mm midja!

Åkstil: 99% Park
Testad längd: 176 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 170 cm