Atomic Supercross SX:11

Märke: Atomic
Årsmodell: 2003
160/170/180 Radie: 18m/180

Jämför

Vad tycker du om Atomic Supercross SX:11?
5
4
3
2
1
björne
björne (Gäst)
2005-05-04
Efter 6 dar är betyget nästan i topp. Jag har testat dem på stenhård manchestersnö i olika lutning, och det är inga problem att hålla dom i perfekt skär upp i höga hastigheter. När det går riktigt fort och det blir mer inslag av sladd så finns det möjligen bättre skidor, inte som jag har testat, men det släpper lite mer i sidled än jag skulle önska. Eller så är det en fråga om teknik...Det hade varit intressant att jämföra med 190 cm - om det fanns. Jämförde med Atomic GS 9 som var klart sämre, mjuka och fladdriga i fram, konstigt skär med tidgt släpp. Testade också Fischer slalomskida 160 cm, på tok för fladdrigt om man vill ha en snabb pistskida.
Jag har bakgrund som examinerad skidlärare och har tävlat en del och åker rätt fort överallt, och är tung. För en lättviktare så undrar jag om dom blir för tunga och styva, klart tyngsta skidor jag haft, men så skär dom rätt igenom snön också. Bla därför så tycker jag dom är svårsvängda i ojämn hård offpist typ vindpackat, om man inte tar kommandot och bara blåser på. I slaskpuckel gick det förvånansvärt bra, förmodligen för att det just var slask, i hård puckel så skär dom troligen för mkt, som alla carvingskidor, den korta längden bidrar säkert till att dom känns lättsvängda mellan pucklarna.
Intressant att det gick att böja igenom dom så bra i vårsnön, det känns nästan som mina gamla sönderhoppade och mjuka Rossignol 9X pro, som om radien var 14 m och inte 18.
Alltså: rekommenderas som snabb allround pistskida för tunga drivna åkare, hyfsade off-pist och i puckel dessutom. Avdrag för designen som bäst passar motocrosstokiga finniga tonårspojkar. Såg skidorna på rea för 4900 - det är klart prisvärt.

Åkarens vikt: 92 kg

Dakine70
2004-03-01
Frånsett att den är jätte ful så är den en hit! Bra grepp, stabil, lätt in i sväng, snabb ur sväng!

Åkarens vikt: 75 kg

Dieter
2004-02-27
Har nu åkt ännu en vecka på dessa
gröna monster och finner att det passar för det mesta, kortsväng, mellansväng, långsväng och verkar även funka utanför pisten fantastiskt nog...verkar som att skidan fixar det mesta.
Sen trycker du till så ökar farten snabbt men den känns helt stabil tills lårmusklerna säger stopp..ett oerhört drag i dessa skidor. Har ej testat SX9:an men om den är likvärdig men lite mjukare/förlåtande så kanske den kan vara rätt bra köp också..SX11 suger rätt bra på låren har jag fått erfara ;) Tack för mig ! Om du inte testat den ännu...GÖR DET NU !

Åkarens vikt: 73 kg

Dirre
2003-03-21
Precis hemkommen från 5 dgr i Åre och har följande att rapportera: Funkar både till korta och långa svängar, är grymmt snabba när man trycker till. Speciellt på håra underlag är kantgreppet oerhört bra och den åker över ojämheter i oerhörda farter med full kontroll. På mjuksnö (ej offpist testat) så flyter den lätt och kvickt i svängarna. Enda den inte funkade så bra till var när det hade regnat och tung blötsnö låg på pucklar, det gick men kanterna tar för bra på bakskidan och det blir tungt för benen. Sammanfattningen blir överraskande fartstabila och lekfulla skidor, otroligt sköna att carva på ! Årets skida ? Jag hade 170 cm längden ( är 173 cm, 73 kg).

Årsmodell: 2002
NilsViktor
2003-03-15
Kostade mig 5500 på InterSport, helt ok pris. Har kört en dag i plusgradigt. Skidan är snabb och beter sig helt som jag vill. Klarar höga farter utmärkt. Jag är 186cm och väger 95kg och jag upplever skidan som mycket stabil.

Årsmodell: 2002
Fat_Bastard
2003-03-08
Helt klart grymmaste skidan jag nånsin åkt! Jag åkte den nu en vecka i Vemdalen/Klövsjö i varierande underlag. I Klövsjö där det som vanligt var lite hårdare i backen var det bara att sätta i kanten och trycka så drogs man iväg med en grymm kick. Där det var lite mjukare och flackare tycker jag att den var lätt att få bra fart med och att den var kvick även i kortsvängar. Detta är en skida som alla som vill var med om sitt livs skid-upplevelse ska prova. Jag har köpt dom innan jag åkte till fjällen och är grymmt nöjd. Gör som jag, du kommer inte att ångra dig!

Årsmodell: 2002
Dustbin_Dan
2003-03-07
Körde den i 180. Brant och snabbt ska det vara. Dock ingen GS-racer!!! Men nån gång kommer man ju ner på flacken och då tycker jag att det brister lite i allsidighet. Utan fart släpper det lite väl lätt.

Årsmodell: 2002
BobDog
2003-03-07
Testa denna skidan i Åre när det var i riktigt hårt i backarna(is). I dessa förhållande var den riktigt grymma. Nästan för bra - ibland fick man sådan kick ur svängen att man knappt hängde med. Typ: Oj där kom kicken - kastas iväg och hinner precis med med underkroppen. Jag var tvungen att släppa lite på trycket precis på slutet av svängen så att övergång till nästa sväng blev lite lugnare.
Men det är jäkligt roliga! Så är du duktig och gillar skidor som lever så kan jag varmt rekommendera dem.

Utseendet: Nja? Men det är ju inte ovansidan man åker med/på.

/Johan

Årsmodell: 2002
Slappa
2003-03-04
Uppföljning av tidigare recension:

Nu har jag kört ordentligt mycket på skidan och den är ff en rökare, om än inte riktigt i krysset.
Härligt kvick, bra drag ur sväng, mycket bra isfäste om du vågar ligga på skär men... men... det finns en övre hastighetsbegränsning.
Ville först inte tro det men har blivit överbevisad. När det börjar gå RIKTIGT fort så blir den nervös, även om du ligger på skär. Inte speciellt kul att upptäcka "the hard way".
Vill helst skylla på förarinkompetens men skidan uppvisar konsekvent samma beteende vid dessa situationer.

Härmed efterlyser jag en 190-modell för oss tungviktare. Tror att den skulle råda bot på problemet.

Årsmodell: 2002
Frida_a
2003-03-03
En grym skida som man inte skojar med!!
En riktigt fin carvingsväng med rätt tryck och den drar på för fullt.
Funkar kanon i högre farter, men kan börja fladdra något.
Men helt klart prisvärd!!

Årsmodell: 2002