Blizzard Rustler 11

Blizzard Rustler 11
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Blizzard
Årsmodell: 2023
Mått (Nos/Midja/Bak): 142/114/132 mm Svängradie: 21.00 m Vikt: 4 gram (188 cm)
Storlekar: 164,172,180,188,192 cm
Pris: 6690 Kr
Tillverkarens beskrivning
Den ikoniska Rustler är känd för sin kombination av teknisk prestanda och mångsidighet på hela berget. Den uppdaterade konstruktion har ytterligare förbättrat skidans egenskaper med kraftigare kantgrepp och bäryta i djup snö. Med kärnan Multi-Layer Woodcore får den ett utökat flex i hela skidan med en mjukare spets och bakända som frigör kraften. Tätare träkärna fungerar som en gaspedal som ger ännu mer energi och acceleration. Sidoskärning med flera funktioner och reducerad rocker-profil ger optimala egenskaper för friåkning.

(Officiell information från Blizzard)


Forumämnen om Blizzard Rustler 11

Blizzard Rustler 11 17/18  »

Vad tycker du om Blizzard Rustler 11?
5
4
3
2
1
Maxen99
2023-02-09
Styrkor:
Fartstabil utan att vara döda chargers

Svagheter:
Kräver lite fart för att bli kul i pist

Sammanfattning:
Mycket kul skida med mycket pop och lätta att bryta ur skär för att dumpa fart. Krävs lite fasr för att vakna men väl där är det roligaste skidan jag åkt

Årsmodell: 2022
Åkstil: Jämtländskt puder
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 82 kg
Åkarens längd: 181 cm

MrBlue
2019-02-13 (Ändrad: 2019-02-14)
Styrkor:
Väldigt allsidig, mycket stabil i uppkört puder.
Går mycket bra att ligga och carva med i pisten. Funkar överallt

Svagheter:
Behövs lite fart innan den blir rolig att carva med...

Sammanfattning:
Första skidan, som känns komplett.
Hårt ös i pisten och bottenlöst puder.

Årsmodell: 2019
Åkstil: Puder och puckelpist.
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 180 cm

LuxLuthor
2018-10-22
Styrkor:
Fartstabil, lättmanövrerad

Svagheter:
Inga som jag hann upptäcka på de 3-4 åk jag hade skidorna under fötterna.

Sammanfattning:
Jag har absolut ingen bred erfarenhet av skidan. Teståkte den i Tärnaby i april 2018 och jämförde den då mot Nordica Enforcer 100 och 110. Föret var vårsmör och vi varvade mellan att åka Anjabacken och skogen mellan Anjabacken och Ingemarbacken.

Jag älskade skidan i dessa förhållanden. Den karvade djupa diken i överljudsfart i den mjuka pisten, men den var samtidigt mycket lätthanterad och intuitiv i skogen. Tyvärr hade jag inte mina Backland 109 tillgängliga just då. Jag hade velat testa dem emot varandra för att känna skillnaden.

Årsmodell: 2018
Åkstil: Pist/puder
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 181 cm

Calle Jeurling
Calle Jeurling (Gäst)
2018-09-26
Styrkor:
Bra på hela berget. Fin bärighet i löst. Lätt och lekfull när man vill men stabil även i hårdpist och höga farter.

Svagheter:
Lite bred på krävande tur. Men jag har inte upplevt några släpp.

Sammanfattning:
En av de bästa skidor jag åkt.

Årsmodell: 2018
Åkstil: Topp, puder.
Testad längd: 192 cm
Åkarens vikt: 92 kg
Åkarens längd: 188 cm

MorganRuudh
2018-09-10
Styrkor:
Håller helt med vad som skrivs. Bra för stora svängar och hög fart. Bra i puder. Funkar även i pist.

Svagheter:
Tröga att få runt i skogen.

Sammanfattning:
Mycket bra skida

Årsmodell: 2018
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 176 cm

Stefan
Stefan (Gäst)
2018-08-24
Styrkor:


Svagheter:
Kunde man önska så lite lättare. För topptur så vill man alltid ha mindre vikt uppför.

Sammanfattning:
Tror nästan jag kan säga bra på allt och inga riktiga svagheter.

Årsmodell: 2018
Åkstil: Toppturer i Norge och
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 82 kg
Åkarens längd: 185 cm

carl_couloir
2018-02-26 (Ändrad: 2018-04-23)
Styrkor:
Citat från Jarle:
"En ösigare skutt och lekskida, eller en väldigt lekfull össkida, beroende på hur man ser på det."

Svagheter:
Kanske lite som mellanmjölk, det som är skidans styrka blir även dess svaghet.

Sammanfattning:
Första intrycket var att skidorna skilde sig rejält från mina Katana och mina MTN Lab 95 som är det jag har åkt mest på det senaste, liknande mer mina Magic J så det tog en liten stund att ställa om sig....... Upplevde till en början att skidorna var mindre stabila baktill, kändes nästan som att man fick lite bakvikt á la skridskor.... när jag kommit över det och la upp skidorna på kant och pressade skärande sväng kändes det initialt lite som att skidorna släppte/sladdade ut baktill......

När jag väl hade ställt om motoriken så hade jag en riktigt rolig skida under fötterna :-) skulle säga att Jarle:s utlåtande "En ösigare skutt och lekskida, eller en väldigt lekfull össkida, beroende på hur man ser på det." beskriver skidan väldigt bra :-)

Efter att ha kört skidorna lite mer, Japow i Hakuba, samt ny- & gammelsnö och pist i Tignes och Hemsedal så kan jag bara understryka att detta är en mycket kompetent freeride-skida som antagligen träffat så mycket mitt i prick att den nästan blir "tråkig" ;-) missförstå mig rätt!

Den levererar en kombination av lekfullhet, trygghet och charger jag aldrig varit med om tidigare. Superkul att köra ner i Sakka-skogen i japansk nysnö, ger förvånansvärt bra flyt och popp. Efter massor av nysnö över natten i Hemsedal ligga på full charge carvingsvängar i en blandning av pist och mjuka pucklar i Såhaug är svårslaget roligt!! helt sinnessjukt kul :-) Som referens kan nämnas att min Völkl RTM 84 inte fixade detta..... Därefter har det varit en blandning av "poppig" och "ösig" åkning i blandade förhållande, samt full carving i pist (där jag till slut lyckades få skidan till sin gräns). Det är klart att det alltid går att hitta en skida som är mer charger och står pall för mer och klarar av att hålla mer skär i pist och det går alltid att hitta en skida med mer lek och popp i sig.

Men för att vara riktigt ärlig för en stund på vad man klarar av som skidåkare så tror jag det är väldigt få personer som faktiskt kommer att kunna köra den här skidan till dess gräns oavsett fullt spett eller full popp och lek. Är man på jakt efter en riktigt vass och komplett freeride-skida för hela berget och all typ av snö så är Rustler 11 en given vinnare om man har tillräckligt många dagar med nysnö för att försvara bredden, annars hade jag siktat in mig på Rustler 10.

LATE EDIT:
Efter att ha gått steg fyra (sista utbildningssteget inför skidlärarexamen) och verkligen fått koll på det där med skärande sväng så kan jag säga att jag blev rejält överaskad över hur fantastisk komptetenta dessa skidor är. Körde på med bra fart och med mycket tryck i hårda april-morgon-pister (läs återfrusna) i Trysil utan att skidorna tappade skär eller "vek ner sig", detta trodde jag aldrig att dessa skidor skulle klara av....

Åkstil: från självlärd off-piste-räv till skidlärare steg fyra (IVSI) med en förkärlek till fina toppturer med branta åk ner
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 180 cm

Powder
2017-11-02
Blizzard har ett rykte om sig att göra skidor som kräver styrka och engagemang för att få ut den fulla potentialen av skidorna. Rustler 11 motbevisar denna tes direkt. Med en skida som är väldigt balanserad tack vare ”Blizzards Dynamic Release Technology” minskar styvheten i spetsen och bakändan av skidan, vilket underlättar slutskedet av varje sväng. Om du gillar att ladda på i backen när det är mjuk snö under skidorna är Rustler 11 ett perfekt val.

Freeskier
2017-10-23
Helt ny skida för säsongen 2017/2018 om helt enkelt tog teståkarna med storm. Kul och lättåkt med en tip & tail rocker, med spann under foten. Träblandning av balsa, björk, poppel och paulownia (kejsarträd). Titanal under foten och sandwichkonstruktion i sidoväggarna. Släng in ett par lager från nos till botten med karbonfiberglas och voila! vi har en vinnare i kategorin.
Betyg: 9.69