Blizzard TITAN KREITLER PRO IQ

Blizzard TITAN KREITLER PRO IQ
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Blizzard
Årsmodell: 2008
Mått (Nos/Midja/Bak): 135/119/125 mm Svängradie: 58.00 m (191 cm)
Storlekar: 191 cm
Pris: 8100 Kr
Tillverkarens beskrivning
Denna Pro modell är utvecklad ihop med Freeride ikonen Kent Kreitler. Skidan har en integrerad bindning som är nedsänkt i skidan.

(Officiell information från Blizzard)


Vad tycker du om Blizzard TITAN KREITLER PRO IQ?
5
4
3
2
1
engene
2009-01-11
Styrkor:
Mycket stabil skida som klarar det mesta utanför pisten. Har lärt mig uppskatta den stora radien på skidorna, som bara är en fördel i lössnö. Skidan har normalt spann och saknar rocker. Tycker att dom funkat kanon ändå i riktigt djup snö. Bra hårdhet i skidorna också, de känns stabila och klarar bra med fart.

Idén med IQ-systemet är bra, där bindningen är inpassad i spår i skidan och endast är skruvad med en skruv. Har använt mig av vanliga bindningar och ett par turbindningar till samma skida. Bara att lossa en skruv och byta. Finns även skruvhål för att bakmontera bindningen ett par cm.

Svagheter:
IQ-systemet har en stor svaghet. Eftersom skidorna inte har några metallinserts slits gängorna i hålen varje gång man flyttar eller byter bindning. Jag har fått lämna in skidorna för att få helicoilinserts.

Passningen mellan bindning och spår i skidan är inte helt hundra. Det är ett litet spel mellan bindning och spår vilket gör att man får ett knarrande ljud när man åker. Inte så bra.

Sammanfattning:
Skidan är bra mycket mer lättåkt än vad specen säger och känns inte så lång. Fungerar även mycket bra i tight åkning i skog och rännor. Trots stor radie svänger de helt ok men lite svåra att hantera på hårt underlag. En skida som fungerar riktigt bra i lössnö. Stabil och gedigen konstruktion. IQ-systemet är en bra idé men behöver utvecklas för att fungera bättre.

Hade föredragit skidan utan IQ-systemet. Då skidan är slutkörd står man där med ett par dyra dukes och ett par vanliga bindningar som bara passar på Blizzards.

Åkstil: Endast utanför pisten med dessa skidor.
Testad längd: 191 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 197 cm