Dynafit Tour 96

Dynafit Tour 96
Kategori: Topptursskidor
Nivå: Medium
Märke: Dynafit
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 126/96/110 mm Svängradie: 19.00 m Vikt: 1500 gram (176 cm)
Storlekar: 168,176,184 cm
Pris: 6499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Tour 96 är en helt ny skida och konstruktion för seriösa utövare som värdesätter både lätthanterlig skidbestigning och en rolig och trygg skida utför. De allätande egenskaperna gör denna skida till ett bra alternativ för varierad åkning på både hårda och mjuka underlag. Den solida träkärnan består av både paulownia för låg vikt och följsamhet i kombination med hårdare poppel som står för stabilitet och vridstyvhet. Tour 96 är följsam men ändå distinkt på hårdare underlag, något som uppskattas av de som söker kontroll i teknisk terräng. Dynafit´s välkända 3D konstruktion reducerar material både framför och bakom bindningsområdet vilket resulterar i lägre vikt men ändå bibehållna åkegenskaper utför. Rocker profil och sidoskärning är optimerade för varje unik längd och ger proportionell funktionalitet när det kommer till effektiv åkyta och svängradie. Kombinera gärna med förskurna Dynafit Speedskin för att utnyttja nos- och bakinfästning optimalt.

- Semi Sidewall
- Fully Integrated Alloy Tip
- 3D Tech
- 3D Tip
- Single Radius
- Constant Characteristics
- Poplar Paulownia Core

(Officiell information från Dynafit)


Vad tycker du om Dynafit Tour 96?
5
4
3
2
1
LinusFrosteryd
2020-03-24
Styrkor:
Riktigt bra på vägen upp. Lätt vikt och en shape som passar bra för att gå uppför, det märks att dynafit har sysslat med det här länge. Man märker att allt på den här skidan är gjort för, och trivs bäst på topptur. Däremot är den ändå mångsidig, och funkar även att mysa runt i pisten.

Svagheter:
Förhållandevis lätta och därmed inte en skida att bomba uppkörd snö eller manchester med.

Sammanfattning:
Jag gillar verkligen dessa skidor, använt dem i ett helt år och dem har varit pålitliga och mångsidiga, inte bäst på något. Men heller inte dåliga till något heller. Funkar lika bra att köra puder som till manchester.

Årsmodell: 2020
Åkstil: Topptur
Testad längd: 184 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 183 cm