Extrem Frontier 80

Extrem Frontier 80
Kategori: Pistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Extrem
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 126/80/109 mm Svängradie: 15.00 m Vikt: 1750 gram (175 cm)
Storlekar: 168,175,182 cm
Pris: 7499 Kr
Tillverkarens beskrivning
En bred pistskida i det så kallade Frontsidesegmentet, framtagen för åkare som vill ha pistskidor för hela säsongen med väldigt bra prestanda och lekfull åkkänsla.
Skidorna karaktäriseras av ett otroligt kantgrepp och är optimerade för att leverera i alla typer av pistförhållanden, vare sig det är isig försäsong eller slaskiga vårpister.
Våra pistskidor är lite bredare, eftersom en pist sällan är helt slät och hård från morgon till kväll. Trots en bredare midja har skidorna ett fantastiskt kantgrepp på hårt underlag, samtidigt som de får flyt och blir lättåkta om det är mjukt i pisten. Konstruktionen är väldigt lik en raceskida med två lager titanal och dämpande racegummimembran, men geometrin är skapad för vardagsåkning. Detta gör att man kan välja om man vill åka i full fart på skärande sväng, eller om man vill sakta ner och istället sladda förbi de branta partierna i pisten. Frontier 80 är perfekt om du vill ha kortare radie och en skida som är väldigt snabb från kant till kant. Välj däremot Frontier 85 om du trivs bättre på en längre radie och vill åka med mer fart.

(Officiell information från Extrem)


Forumämnen om Extrem Frontier 80

Extrem Frontier 80 och 85  »

Vad tycker du om Extrem Frontier 80?
5
4
3
2
1
Daniel
Daniel (Gäst)
2018-03-21
Styrkor:
Lättåkt, följsam in i sväng. Känns väldigt allround och pålitlig trots låg vikt.

Svagheter:
Upplevde den som något vek i riktigt hög fart. Man får jobba lite mer för att få kick ut ur sväng än andra mer racebetonade skidor.

Sammanfattning:
En riktigt bra skida för t.ex en vecka i alperna då den är rolig och stabil utan att bli tung eller jobbig att åka på i längden. Ser dessutom lite tuff it i liftkön ?

Åkstil: Pist
Testad längd: 175 cm
Åkarens vikt: 85 kg
Åkarens längd: 171 cm