Head iSupershape Rally

Head iSupershape Rally
Kategori: Pistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Head
Årsmodell: 2014
Mått (Nos/Midja/Bak): 131/77/109 mm Svängradie: 14.80 m (177 cm)
Storlekar: 177,170,163,156 cm
Pris: 7200 Kr
Tillverkarens beskrivning
Ny modell i den populära Supershape-serien. Något bredare men superklipp i skärningen gör detta till en favorit alla dagar. Grymt stabil pistracer som bär lite extra i slask och lössnö.

(Officiell information från Head)


Vad tycker du om Head iSupershape Rally?
5
4
3
2
1
Emil
Emil (Gäst)
2014-01-27
Styrkor:
Väldigt lättsvängd, funkar båda i korta svängar och större GS-svängar. Ger mycket tillbaka till den som orkar trycka på. Fungerar oväntat bra i uppkört underlag med tanke på den pistracer den ändå får anses vara. Otroligt snygg med en mattsvart finish med härlig textur, texturen på ovansidan påminner om borstad aluminium.

Svagheter:
Knappt någon, enda jag kan tänka på är att isgreppet inte är lika brutalt som exempelvis Völkl Speedwall även om det är riktigt bra.

Sammanfattning:
En mångsidig raceinspirerad pistskida som går att åka riktigt fort med i pisten och verkligen lever upp till namnet för den som har pulvret i benen. Passar lika bra i korta som långa svängar och fungerar bäst i i hårda pister eller uppkörda pister men är ändå inte helt oäven i måttlig mängd lössnö i pistnära offpist. Köpte skidan nu i år då jag länge velat mellan om jag skulle köpa Magnum eller Titan och då denna modell som är ny för säsongen ligger precis mittemellan dessa två skidor tog det inte många sekunder innan jag slog till. Passar mina behov helt klockrent och jag ångrar inte köpet en sekund, bästa skidan jag åkt på som lever upp till alla krav jag har på en skida! Testad en vecka i Val Thorens i välpreparerade pister men också i mycket uppkörda pister då det vid två tillfällen kom uppåt 30cm nysnö under nätterna. Rekommenderas starkt till dig som vill ha en skida som går som en raket i såväl hårda som uppkörda pister och i långa eller korta svängar på skär!

Åkstil: Aktiv snabb carving i pist med både korta och längre svängar