Head KORE 117

Head KORE 117
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Head
Årsmodell: 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 145/117/129 mm Svängradie: 24.60 m Vikt: 2170 gram (184 cm)
Storlekar: 177,184,191 cm
Pris: 7499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Inför säsongen 21/22 är Kore 117 helt uppdaterad. Skidan har fått ännu lägre vikt, ny skärning, ny konstruktion och ett nytt längdintervall. Allt detta för att göra skidan ännu roligare, stabilare och ge mer åkglädje. Skidans konstruktion är en kombination av Graphene, flera lager carbon och en mixträkärna av Karupa och Poplar trä. Detta är framgångsreceptet för en lätt skida med otroligt hög prestanda. Kore 117 är skidan för dig som söker en freerideskida med stor mångsidighet för alla äventyr.
Multilayer-Carbon Sandwich Cap Construction
KARUBA-Poplar Light Weight Wood Core
Graphene
Topless Tech
Structured UHM C Base
Tip-Tail Rocker"

(Officiell information från Head)


  • Head KORE 117 Foto
  • Head KORE 117 Foto
Vad tycker du om Head KORE 117?
5
4
3
2
1
Ollegranbom
2019-01-05 (Ändrad: 2019-01-07)
Styrkor:
Vridstyva trots bredden.
Trygg i högre hastigheter.
Relativt hållbart topsheet.

Svagheter:
Trötta vid låg hastighet.
Rekommenderad monteringspunkt långt bak.

Sammanfattning:
Åkstil: 50-80 dagar/säsong, varav 40% lekfull piståkning, 30% liftburen offpist, och 30 % topptur.


Testade skidan i ett regnigt Åre under försäsong. Detta gjorde att jag enbart fick chansen att prova dom i varierat före i pisten, typ mjuka slaskpucklar blandat med isigare partier.

Tycker skidan är rolig när det går att hålla upp hastigheten. Jag har tidigare tyckt att många skidor med liknande bredd kan upplevas som otrygga när man står på, men oavsett hur stökigt det är framför skidorna känns dom aldrig oroliga.

För mig, som har en ganska lekfull åkstil, passar shapen i nosen bra. Trots 117midjan känns det som dom är lätta att få runt i mindre rotationer. Om detta beror på om skidan är lätt eller om shapen gör att den upplevs smidig kan jag inte uttala mig om än, men jag upplever den som sagt inte alls som klumpig.

Vid lägre hastigheter känns skidan ganska livlös och trött. Därför blir Kore 117 inte förstahandsvalet om jag bara ska ge mig ut och Cruisa några timmar en dag.

Min pjäxa hamnar +4 från rekommenderat och det är nånstans mellan +2 och +4 jag helst hade suttit. Tycker att rekommenderad monteringspunkt hamnar väldigt långt bak på tailen, och hade dom monterats därefter hade dom mest troligt varit mindre lekfulla och mindre passande för min typ av åkning när jag åker liftburet.

Skidorna jag testade var åkta på ungefär 10 dagar och trots att man kan se lite slitage på topsheetet tycker jag inte alls det är lika ömtåliga som hos vissa andra märken. Ena bilden visar det mesta slitna partiet på skidorna vilket som sagt inte är mycket slitage för 10 dagars åkning.

Om jag köper skidan gör jag det för att komplettera nuvarande uppsättning skidor (midjor mellan 95 och 110) för att få mer flyt i djupsnö och en laddig alpskida. Hade jag haft nåt att säga till om till Head hade jag bett om en viss förflyttning av mittpunkten på midjan framåt, samt en lite mjukare tail. Nu har jag inte det utan jag får nöja mig med skidorna som dom är, och det är mest troligt gott nog.

Årsmodell: 2019
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 180 cmFreeskier
2017-10-04
Head verkar ha hittat ett magiskt recept för sin nya serie Kore. En skida i varje kategori på topp 7-listorna säger det mesta. Inte oväntat är det carvingegenskaperna som inte är så toppen på denna skida, medan flyt och mångsidighet gillades av teståkarna. Tip & tail rocker med traditionellt spann under foten.
Betyg: 8.86