Head KORE 117

Head KORE 117
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Head
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 145/117/129 mm Svängradie: 24.60 m Vikt: 2170 gram (189 cm)
Storlekar: 171,180,189 cm
Pris: 6800 Kr
Tillverkarens beskrivning
Like all KORE models, the Kore 117 ski is made from the most advanced technology and materials available on the market. Its Koruba wood core in particular makes it lightweight. Furthermore, the ski surface is not made from the usual plastic but from pressed, resined fleece. The HEAD logo is printed directly onto it. This gives your ski a natural and simple look. And it means you will love the performance of the KORE 117 during your freeride adventures. You will plow through every terrain. You will be playful with your turns.

(Officiell information från Head)


Vad tycker du om Head KORE 117?
5
4
3
2
1
Ollegranbom
2019-01-05 (Ändrad: 2019-01-07)
Styrkor:
Vridstyva trots bredden.
Trygg i högre hastigheter.
Relativt hållbart topsheet.

Svagheter:
Trötta vid låg hastighet.
Rekommenderad monteringspunkt långt bak.

Sammanfattning:
Åkstil: 50-80 dagar/säsong, varav 40% lekfull piståkning, 30% liftburen offpist, och 30 % topptur.


Testade skidan i ett regnigt Åre under försäsong. Detta gjorde att jag enbart fick chansen att prova dom i varierat före i pisten, typ mjuka slaskpucklar blandat med isigare partier.

Tycker skidan är rolig när det går att hålla upp hastigheten. Jag har tidigare tyckt att många skidor med liknande bredd kan upplevas som otrygga när man står på, men oavsett hur stökigt det är framför skidorna känns dom aldrig oroliga.

För mig, som har en ganska lekfull åkstil, passar shapen i nosen bra. Trots 117midjan känns det som dom är lätta att få runt i mindre rotationer. Om detta beror på om skidan är lätt eller om shapen gör att den upplevs smidig kan jag inte uttala mig om än, men jag upplever den som sagt inte alls som klumpig.

Vid lägre hastigheter känns skidan ganska livlös och trött. Därför blir Kore 117 inte förstahandsvalet om jag bara ska ge mig ut och Cruisa några timmar en dag.

Min pjäxa hamnar +4 från rekommenderat och det är nånstans mellan +2 och +4 jag helst hade suttit. Tycker att rekommenderad monteringspunkt hamnar väldigt långt bak på tailen, och hade dom monterats därefter hade dom mest troligt varit mindre lekfulla och mindre passande för min typ av åkning när jag åker liftburet.

Skidorna jag testade var åkta på ungefär 10 dagar och trots att man kan se lite slitage på topsheetet tycker jag inte alls det är lika ömtåliga som hos vissa andra märken. Ena bilden visar det mesta slitna partiet på skidorna vilket som sagt inte är mycket slitage för 10 dagars åkning.

Om jag köper skidan gör jag det för att komplettera nuvarande uppsättning skidor (midjor mellan 95 och 110) för att få mer flyt i djupsnö och en laddig alpskida. Hade jag haft nåt att säga till om till Head hade jag bett om en viss förflyttning av mittpunkten på midjan framåt, samt en lite mjukare tail. Nu har jag inte det utan jag får nöja mig med skidorna som dom är, och det är mest troligt gott nog.

Årsmodell: 2019
Testad längd: 189 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 180 cmFreeskier
2017-10-04
Head verkar ha hittat ett magiskt recept för sin nya serie Kore. En skida i varje kategori på topp 7-listorna säger det mesta. Inte oväntat är det carvingegenskaperna som inte är så toppen på denna skida, medan flyt och mångsidighet gillades av teståkarna. Tip & tail rocker med traditionellt spann under foten.
Betyg: 8.86