Head Monster iM85


Märke: Head
Årsmodell: 2003
Mått: 122/85/110 mm
Längder: 179,186,193 cm


Vad tycker du om Head Monster iM85?
5
4
3
2
1
skiX3m
2005-09-15
Styrkor:
Vridstyv och lagom mjuk för att fungera utmärkt i slask och lössnö utan att för den skull bli sladdrig i pisten.

Svagheter:
Tyngden, definitivt inte världens bästa pistskida, men det är ju inte heller ambitionen med denna skida.

Sammanfattning:
Jag har åkt på dessa i alla tänkbara fören, har varit allt från luftigt puder i Kanada på heliskiingturer till pister vars före närmast är att likna vid betong i Frankrike till vårslaskig puckel i Åre via nypistade backar i Sälen. Min erfarenhet av denna skida är att den trivs absolut bäst i slasksnö. Där förvandlas skidorna till att bli helt fantastiskt smidiga och lekfulla. Jag misstänker att jag är aningens för lätt för dem i den absolut djupaste kanadalössnön och jag får jobba mycket med dem i pisten. Man ska även veta att skidan väger en hel del, så man får endel att bära på när man vill åka där det inte finns liftar.

Åkstil: puder (och framförallt slasksnö)
Testad längd: 180 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 178 cm

Lundin
2003-08-18
Grym skida som funkar överallt. Vill man bara ha ett par är dessa perfekta. Enda negativa var att mina släppte i nosen efter en dryg vecka. En polare hade sammma problem och enligt övriga recensioner verkar detta vara ett vanligt problem. Fick ett nytt par så antagligen är Head medvetna om felet. Hoppas 03-04 modellen har hätta på nosen, behövs med den aggresiva åkningen dessa skidor är gjorda för.

Puder på er.

Årsmodell: 2001
Gullefjun
2003-05-29
En mycket slarvig skida som saltar kebapen på ett mycket bra sätt. Grymma i pudret trots sin relativt höga vikt. Lite tunga att få runt i pisten men det är dom ju inte till för ändå. Grymmt fartstabila.
Ända nackdelen är att capen lossnar lite för lätt.

Slarva dönern!

Årsmodell: 2002
Kallekung
2003-04-15
Ja, vad säger man? Makalös skida... Hade Bandit XXX 185 cm innan jag köpte mina Monster 186:or. Bättre på allt kort sagt.

Åker man bara aktivt (läs: aggressivt) på dem så finns det inget som kan stoppa dem. En vårvecka nere i Serre bjöd på det perfekta spektrat av olika fören för att kunna bedöma skidans egenskaper: stenhård konstsnöpist, slaskpucklar, fluffigt puder, tung blöt lössnö, bristande skare, sten... Allt hanterade den galant.

Möjligen en liten reservation för tendensen att dyka i lössnö om man pressade på så pass mycket att vikten la sig för långt fram på skidorna. Då blev det faceplant...

Annars helt enorma. Ju snabbare man åker, desto gladare är Monstren, i alla fall så länge man ligger på kant. Lite, lite fladder rakt fram i hög fart, men det är ju inte så konstigt m h t den korta svängradien bl a.

Bästa skida jag någonsin haft!

Årsmodell: 2002
Made
2003-04-12
Har kört på head monster iM85 i tre veckor och e helt nöjd med dem åkmässigt. Dock så har de släppt i nosen, men det kommer troligtvis gå att reklamera dem. Har en kompis som fick samma problem med dem, han fick ett par nya...har man tur kanske det blir nästa års modell=) Annars funkade dem hur bra som helst i både pist och offpist...helt klart en toppen skida.
// Made

Årsmodell: 2002
Hans_Lundblom
2003-03-31
Testade 186 cm några åk i hård pist. Tycker att den var väldigt lik mina völkl G4 188 cm. Det som skiljde var att de hade sämre isgrepp och aningen mindre svängradie men en helt klart bra skida. Testade Monster 75 177 cm innan och den gillade jag inte alls. Den var fladdrig i hög fart och dålig kick i svängarna. Kanske hade varit bättre i en längre längd.

Årsmodell: 2002
Bonebreaker
2003-03-21
Har åkt hela vintern på denna skida o det e en skida som funkar i pisten om man släpper på. Ett förvånandsvärt isgrepp trots sin bredd! Vi sidan om e det inget snack, tycker du om o åka fort så behöver du inte va orolig eftersom det e det sista skidan e! Rekomenderas inte till fjolliga kortsvängar o annat i SPS anda utan släpp skidan i fallinjen o krossa!!

Årsmodell: 2002
beck
2003-03-12
Perfect skida, har inte åkt mycket på dom, men hoppas det blir mer, bra på alla underlag, men gillar dom mer på brantar och snabbare nerfarter! men helt klart en under skida!

finns en änu väre Head Monster iM85 som jag ska få speciellt genom head.. den har jag bara testat några gånger och dom aeger!"!! men alla monster skidor aeger!!!


///axel

Årsmodell: 2001
Andee
2003-03-10
klockren skida. helt klart en av de bättre jag åkt på. funkar utmärkt på alla underlag. lyckades dock knäcka min ena förra veckan.

Årsmodell: 2002
johan_angbrant
2003-03-03
186 cm. Sjysst skida. Kanon i pist för sin storlek. Carvar bra och är förhållandevis kvick. Att den är bra offpist är knappast förvånande. Tyckte dock att det fanns tendens till översvängning i puder, troligen pga den korta radien. Kan tänka mig att 193orna är ännu skönare. Kort o gott en mycket bra o allsidig skida. Väger drygt 70 pannor.

Årsmodell: 2002