Head Peak 82

Head Peak 82
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Head
Årsmodell: 2011
Mått (Nos/Midja/Bak): 122/82/108 mm Svängradie: 17.70 m (172 cm)
Storlekar: 172 cm
Pris: 8750 Kr
Tillverkarens beskrivning
Peak 82 sätter ny standard för begreppet ”allroundskida”. Breda nog att funka i offpist samtidigt som dess konstruktion ger en vridstyv skida med mjuk flex. Exakt vad som behövs för att funka i isigpist till uppkörd mjuk terräng. Nytt för i år är flowridesystemet, som hjälper skidåkaren in i svängen med minimal insats och maximal fartstabilitet.

(Officiell information från Head)


Vad tycker du om Head Peak 82?
5
4
3
2
1
N/A
2011-11-09
Styrkor:
Hyfsat stabila, smarrigt flex så man kör över ojämnheter bra. Fungerar både offpist och i pist. Schysst som fan o ta riktigt stora svängar med bra fart, säkerligen min teknik som bör övas upp ytterligare för att få ut allt av dessa.

Svagheter:
Tråkiga i lägre farter, inte så bra på riktigt vindpinad backe, typ trysil i storm...
inte superfeta, så man får ändå pumpa lite i pudret, men dom flyter ju om man tar lite sats..

Sammanfattning:
Kört dom i italien och trysil vars en vecka. mkt bra allround, exakt det jag sökte som komplement till mina schletna gammla skicross skidor. man kan köra dessa överallt med säkerhet och självförtroende. Riktigt kul o köra puder med dessa om man jämför med mina 161cm atomic sx7 som jag kört allt med innan.. En skida som klarar allt, dock mycket trist i låg fart, kan bero på att jag valde längsta modellen och att jag inte är superstark men jättesmal. man liksom måste ha farten med sig för att få schyssta carves på pisten. i pudret så sjunker dom litta men man klarar av det efter en stund och allt känns prima. verkligen en toppenskida som man kan blir glad av att åka på i längden men som ibland för stunden kan kännas lite tråkig pga den kompromiss man får göra av denna allroundskida.

Årsmodell: 2010
Åkstil: pist-puder 65/35%
Testad längd: 183 cm
Åkarens vikt: 65 kg
Åkarens längd: 185 cm