Head XRC 1100

Märke: Head
Årsmodell: 2005
The i.XRC 1100 SW is the original Skier Cross Team Edition in World Cup Sandwich construction. This ski is distinctly designed for competition.

Length: 156/163/170/177/184
Sidecut/Radius: 113/67/99; r = 16.6/177
Skier Ability: advanced skiers, experts
Terrain: varied ski run,skicross, offside

Speed Range: fast to extremely fast


Vad tycker du om Head XRC 1100?
5
4
3
2
1
Johan
Johan (Gäst)
2008-02-27
Styrkor:
Svänger helt underbart och är grymt stabila. Med hyfsat nyslipat vågar man kanta rejält i alla lägen. Det är bara att kasta dig ut och bränna över varenda puckel och isfläck i backen.

Svagheter:
Så roliga att åka hårt/fort med så när man inte orkar längre blir man lite knäckt... Dock snälla när man tar det lugnt.

Sammanfattning:
Har bara åkt off-pist med dessa några ggr så där har jag inte benkoll men vill du ha en allroundskida som blir svårslagen även av de senaste skidorna så gör du ett kanonköp om du hittar dessa beggade.

Åkstil: Pist
Testad längd: 177 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 178 cm

nitor
2006-03-31
Styrkor:
Ett djävulskt grepp på is. Rapp och fin på nypistat. Helt OK vid sidan om pisten. Allt detta utan att vara överdrivet elak när man börjar bli sliten. Tror inte det kan finnas mycket bättre allroundskidor.

Svagheter:
Hmm.. det skulle kanske vara att man är rädd att dom ska bli stulna...

Sammanfattning:
Rekommenderas varmt för den skapligt avancerade åkaren som vill ha ETT par skidor att kunna ha kul med överallt.

Åkstil: pist och off pist
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 184 cm

SkidJulia
2006-01-22
Styrkor:
Helt grymt bra skidor som jag testade en förmiddag i Åre på Heads testcenter vid Olympiaområdet.

Skidorna var väldigt stabila och lättåkta på samma gång. Skidorna tog väldigt bra i lång och kortsväng.
Man kände sig säker på skidorna när man bara drog ner järnet nedför backen och bara NJÖT!
Så att säga, som det stod i en tidigare recension, om du står på och satsar ger den flerfallet tillbaka och det stämde verkligen! Bra isgrepp också, man var inte direkt rädd för att åka på isen utan, det bara bara att dra på!

Svagheter:


Sammanfattning:
Underbara skidor! Verkligen några skidor att önska sig om pengarna finns.. :-)

Testad längd: 163 cm
Åkarens vikt: 67 kg
Åkarens längd: 164 cm

johanna
johanna (Gäst)
2005-05-03
Grym skida! Inga små ojämnheter i underlaget spelar roll -superstabil vid högre farter. Om du står på och satsar ger den flerfallt tillbaka.Du kan bara luta dig framåt och ösa på, klart överlägsen i stora svängar, och vilka skär! Du känner kraften i varje sväng och vill abra åka mer

Åkarens vikt: 62 kg

tias
tias (Gäst)
2005-03-23
Grym skida, dominerade i pisten både i blask och i torrt.

Åkarens vikt: 60 kg

raimondi
2005-03-17
Jag måste säga att detta är en otrolig skida. Den har allt som en alpin skida ska ha. Jag tycker att den passar bra till hopp också fast man inte tror det. Det går att åka jätte bra off-pist med skidorna. Det är bara dåliga åkare som påstår att denna skida inte är något vidare bra för off-pisten.

Jag rekomenderar dig som vill ha en skida till allt, både pisten och utanför den. Lite besviken på att det inte går upp lite mer där bak men det går att hoppa endå.

Jag säger bara: Köp den!

Åkarens vikt: 70 kg

Mountain_Man
2005-02-17
Jag har testat skidan i både 170 cm och 177 cm under några timmar i Tandådalen. Snöförhållandena var bar och backarna var fasta utan att vara hårda (is) och välpistade.

170cm
Skidan känns dämpad och stabil. Går som på räls i stora svängar. Svarar med en oväntad kvickhet och retur i kortsväng. Mycket lätt att variera svängens storlek. Känns bestämd men ändå lättåkt. Går att köra avslappnad utan problem samtidigt som den svarar på aktiv åkning. För mig som väger 90 kg kändes dock skidan något vek och instabil när farten blev hög. Testade lite i offpisten (10 centimeter lössnö på fast underlag), här kändes skidan stumm och svårkörd.

177cm
Med 177 cm fick jag den fartstabilitetet jag saknade på 170 cm, på bekostnad av kvickheten. Känns faktiskt som en helt annan skida. Tydligt stabilare och mer dämpad i högre farter men också mindre livlig (trögare). Precis som 170cm fungerar skidan bra även i sladdsväng men det är i skärande svängar i högre fart skidan vaknar till liv.

Sammanfattningsvis är detta en riktigt bra skida av Skicross typ. Stabil men samtidigt lättkörd i rätt längd (för mig 177 eller längre). Rekomenderas varmt för den som söker en allsidig pistskida för såväl crusing som aktiv körning.

Men ta också en titt på Stöckli Laser SC ( se min recension) som förenar de bästa egenskaperna från 170 cm och 177 cm i en enda skida.

Åkarens vikt: 90 kg

2004-11-14
Testade skida med sandwich konstruktion, och måste säga att den var suverän!
En mycket stabil,men samtidigt lättåkt skida, med suveränt isgrepp.
Tål även de högsta farter på stenhårt underlag och svänger kvickt i både kort och långsväng!