K2 Mindbender 98 Ti Alliance

K2 Mindbender 98 Ti Alliance
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: K2
Årsmodell: 2020
Tjejanpassad produkt.
Mått (Nos/Midja/Bak): 134/98/120 mm Svängradie: 15.60 m Vikt: 1833 gram (168 cm)
Storlekar: 154,161,168,175 cm
Pris: 6500 Kr
Tillverkarens beskrivning
K2 Mindbender 98Ti Alliance. Alla Mindbender skidorna i serien som har metallförstärning är uppbyggda med en konstruktion som kallas Powerwall Sidewall. Detta gör skidan extremt kraftfull när man lägger den på kant och gör även skidan väldigt direkt & exakt. Själva stommen i Mindbender serie är uppfattningen att carving och freerideåkning inte borde utsluta varandra. Det ska gå att carva och åka stora freerirde åk med samma skida. Det har uppnåtts genom konstruktionen som kallas Torsion Control Design. En teknk som gör det möjligt att få skidan extremt styv i framkant ( bättre isgrepp & stabilitet) men också gör den mer lekfull i slutet av skidan för att den skall bli följsam. Konstruktionen kallas Titanal Y-Beam Teknologi och är ett metalllager som taktiskt ligger på behövda delar av skidan för olika egenskaper. K2 Mindbender TI skidorna är för dig som vill kunna åka fort och stabilt över hela berget men som inte vill tappa på lekfullheten. 98Ti Alliance är skidan för dig som letar efter en kompromisslös skida som bara ber om mer. Du gillar när det går fort och skidan får absolut inte vara annat än fartstabil. Helt magiskt om du gillar snabba åk på hela berget! K2 har sedan länge samarbetat med bröstcancerfonden och en del av försäljningen går till bröstcancerforskning. Detta ser du på alla K2´s damprodukter genom symbolen för Rosa bandet på skidan, snowboarden eller pjäxan.

(Officiell information från K2)


Vad tycker du om K2 Mindbender 98 Ti Alliance?
5
4
3
2
1
SoniaLi
2020-03-23
Styrkor:
Ganska styva skidor vilket jag älskar! I högre hastigheter känns de riktigt stabila och inte alls fladdriga och osäkra som jag har upplevt att många all mountain skidor känns. De ger även otroligt bra respons i pisten. Jag har ett par shift till vilket gör att de går utmärkt att gå på tur med. Det är en relativt tung setup men man behöver åtminstone inte kompromissa med utförsåkningen vilket har varit min prio. Det är ett par riktiga charger skidor!

Svagheter:
Inte så lekfulla..

Sammanfattning:
Jag hade dessa som mina smalare skidor under min säsong i chamonix. Dvs jag åkte oftast på dessa men när det kom snö bytte jag till bredare. Jag har åkt på allt från is, nypistat, puder, skare, ja alla fören man kan tänka sig och aldrig blivit besviken.

Årsmodell: 2020
Åkstil: pist, puder & topptur
Testad längd: 168 cm
Åkarens längd: 162 cm

skiergirl76
skiergirl76 (Gäst)
2020-01-02
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Nible, bra på pisten, skär igenom grovt, super responsivt

Svagheter:
Lite prat på preparerade körningar

Sammanfattning:
Stor allrounder. Älskade demo'ing dem och köpte dem bara!

Årsmodell: 2020
Åkstil: Piste / pulver
Testad längd: 161 cm
Åkarens vikt: 68 kg
Åkarens längd: 161 cm