K2 Missconduct Jr

K2 Missconduct Jr
Kategori: Parkskidor
Nivå: Medium
Märke: K2
Årsmodell: 2018
Junior produkt.
Tjejanpassad produkt.
Mått (Nos/Midja/Bak): 102/75/96 mm Svängradie: 10.00 m (129 cm)
Storlekar: 109,119,129,139,149 cm
Pris: 2499 Kr
Tillverkarens beskrivning
The K2 Missconduct Jr. is a crowd-pleasing girls’ ski for aspiring all-mountain shredders. A play-first, easy-to-ski aspen core launches bigger and steeper than anything else on the playground, and a lightweight, forgiving molded cap construction sets up yourpowder princess for future resort royalty.

(Officiell information från K2)


Forumämnen om K2 Missconduct Jr

Twintip skidor till 6-åring  »

Vad tycker du om K2 Missconduct Jr?
5
4
3
2
1
9simpen
2019-02-27
Styrkor:
Prisvärda! Bra allroundskida!!

Svagheter:
Belaget, blir lätt smutsig och fransigt. Detta trotts ordentlig grundvallning samt en kallvalla på. Borstat belaget mycket mellan åkdagarna för att få det svart igen. Vallat om ofta men det hjälper ändå inte. Mycket sämre än min och mammans Rossisar. Kanske skulle hjälpa med en planslip.

Sammanfattning:
Jag har ju inte åkt på skidorna själv men jag har köpt 2 par i 119 cm. Ett par som sexåringen åkt på i vinter och ett par som nioåringen åkt på både förra och den här vintern. Skidan i 119 cm är alltså körd i åldersspannet 6-9 år.

Båda tjejerna har utvecklats väldigt mycket på dessa skidor. Skidan är en styvare barnskida med twintip och lite tiprocker. Jag ville att barnen skulle få en lite lekfullare skida än ett par rena pistskidor och det har dom levt upp till. Dom har hjälpt barnen att hitta skidglädje utanför pisten i både uppkörda skogsbanor och pudersnö. Men skidorna har även åkt mycket lådor i parken och tagit barnen ner för ett isigt Gästrappet i åre. Det dock utan större glädje :P både från föräldrar och barn.

Tanken när jag köpte skidorna åt 8 åringen var att hon skulle få ett par styvare skidor som hon kunde använda kanterna på bättre och helt sluta ploga. Det har lyckats :) ville egentligen gå upp en längd till i vinter nu när hon är nio men hon vägrade. 6 åringen som fick sina nu i julas hade det jobbigt på lite längre styvare skidor till att börja med men nu har hon blivit kompis med dom och lyckas verkligen utnyttja skidornas kanter i svängarna. I början högg det mycket när hon skulle runt men nu har hon lärt sig.

Förmonterat på skidan sitter det skenor som markerbindningen som ingår enkelt monteras på. Väldigt tydligt uppmärkt med siffror är det så man ställer in rätt förspänning till pjäxorna. Bara att läsa av sulmåttet och ställa in. Din värde ställs in som vanligt med skruvmejsel.

Årsmodell: 2017
Åkstil: Pist, skog, park
Testad längd: 119 cm
Åkarens vikt: 24 kg
Åkarens längd: 125 cm