Line Supernatural 92

Line Supernatural 92
Line Supernatural 92
Line Supernatural 92
Kategori: All mountain
Nivå: Avancerad
Märke: Line
Årsmodell: 2020
Mått (Nos/Midja/Bak): 131/92/118 mm Svängradie: 17.70 m Vikt: 1954 gram (179 cm)
Storlekar: 165,172,179,186 cm
Pris: 5499 Kr
Tillverkarens beskrivning
Your go-to high-speed charger, the LINE Supernatural 92 is here to help you lay waste to any kind of terrain. With Metal Matrix™ technology for a Cadillac-smooth ride, go ahead and lean into your turns and feel the sweet power of metal-reinforcement in this all-mountain freeride ski. The Supernatural is the best ski for riders looking to have stable turns and control for whatever the mountain may throw at you.

(Officiell information från Line)


Vad tycker du om Line Supernatural 92?
5
4
3
2
1
Keepan
2020-01-06
Styrkor:
Väldigt lekfulla skidor som gillar att gå på kant. Upplever inte att jag carvat så korta svängar med någon annan skida.

Svagheter:
Inte lika fartstabila som många andra allmountain jag provat men på inget sätt dåliga, gäller bara att hänga med när det börjar gå undan. Kan upplevas lite slagiga jämfört mot tyngre, stabilare lagg.

Sammanfattning:
Provat dessa en eftermiddag i svenska fjällen på ganska isig och hård backe. Hade under samma resa åkt mina Salomon Shogun -13 samt polarens Atomic Vantage 90 -16 och min tjejs Völkl Aura -08. Dessa skidor från Line blev min favorit, väldigt bra kantgrepp på det hårda underlaget och de nästan slängde ut mig från carving svängarna. Även på korta "sladdsvängar" gick det bra och jag upplevde de väldigt lättåkta. Hade jag inte varit så snål hade jag köpt mig ett par!

Årsmodell: 2019
Åkstil: Pist
Testad längd: 179 cm
Åkarens vikt: 78 kg
Åkarens längd: 187 cm

isak80
2018-03-01
Styrkor:
Enormt bra grepp även på hård snö ("isig pist"), upplevs lätta på foten, lekfulla, svarar bra redan från lägre farter och känns samtidigt stabila när man trycker på mera.

Svagheter:
Åkmässigt har jag inte hittat något jag stör mig på, men grafiken är långt ifrån den snyggaste på marknaden.

Sammanfattning:
Den ultimata Åreskidan för mig!

Efter flytt till Åre så ville jag komplettera mina Opinion 118 och vanliga pistracers (RC4) med en mittemellan-skida som man kan ta med vilken dag som helst till berget och veta att man kan ha kul oavsett vilken typ av åkning det blir. Fokus låg på att de skulle vara kul som f-n även när det är hårt och uppkörda pister, men utan att kännas tråkiga/livsfaliga när man kör offpist-åk. Obligatoriskt var också att de måste kännas rappa i den tighta Åre-skogen.

Jag hann testa otroligt många skidor i segmentet 84-100 i midjan under dec-jan (Enforcer 93, Core 93, Project 90/100, Camox 97, Kanjo 84, Frontier 85 mm mm). Men ingen har kommit i närheten av den åkglädje jag får ut från Supernatural i så många olika förhållanden.

Första åket med Supernatural 92 bjöd på sämsta tänkbara förhållanden i ett sönderåkt Gästrappet sent en eftermiddag i januari. Men de satt som en smäck från första sväng och jag hade svårt att tro på hur bra de greppade i de isiga partierna mellan sladdhögarna och hur rappa och kul de kändes att bränna över och hoppa på samma högar.

Efter ytterligare några dagar fick jag möjlighet att ta ut dem i några av alla tighta skogsåk som finns här och de var betydligt kvickare och roligare än någon av de andra skidorna jag testat i segmentet, De kan såklart inte mäta sig med mina Opinions som svävar fram i det mesta och går att vända på en femöring, mycket tack vara monteringspunkt, men det är ju tyvärr fortfarande omöjligt att hitta en skida som är bäst på allt.

Så efter det var det inte så mycket att fundera på, bara köpa!

Det kanske är fel att säga att det var kärlek vid första ögonkastet då jag tycker grafiken är rätt platt och tråkigt (smutsvit mot kritvit snö gör sig sådär), men det var definitiv kärlek från första sväng. Otroligt imponerad vilken mångsidig skida Line fått till, det var inte den jag trodde skulle bli den optimala Åre-skidan direkt. Men glad att jag testade. Tack till Åre Skidsport för tips och bästa servicen!

Åkstil: Pist / Offpist
Testad längd: 186 cm
Åkarens vikt: 78 kg
Åkarens längd: 186 cm