Nocopy TRUE ORANGE

Nocopy TRUE ORANGE
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Nocopy
Årsmodell: 2015
Mått (Nos/Midja/Bak): 155/120/145 mm Vikt: 4200 gram (188 cm)
Storlekar: 188,178 cm
Pris: 3200 - 3201 Kr
Tillverkarens beskrivning
Ännu bättre med den nya ovansidan med minicap och den nya dragningen av stålkanterna - bästa hållbarheten och fortfarande den bästa känslan.
SCL 188/132 och 178/122. Design THE HOUSE

(Officiell information från Nocopy)


Forumämnen om Nocopy TRUE ORANGE

Lugnare skidor  »

Vad tycker du om Nocopy TRUE ORANGE?
5
4
3
2
1
Rainman
Rainman (Gäst)
2011-10-28
Styrkor:
Jag ska oxå börja med att nämna att jag som Robert har samröre med NC sedan säsongen 10/11. Har dock inget med True att göra, vilket jag gärna hade haft då jag tycker att skidan var en härlig upplevelse då jag stod på dom för första gången i Italienska La Thuile i fjol :)) Jag var skeptisk till en början då jag tyckte att finnishen inte kändes hundra. Väl med laggen på fötterna tog vi oss ut i friheten med 30cm dump...vilket verkligen kändes som en frihetsupplevelse. Skidan hade ett härligt flow och rockern gjorde att jag fick ett härligt skär i svängarna :)) Jag har även testat skidan i pistad pist för att som fd tävlingsåkare känna på hur den uppför sig. Och här skulle jag vilja påstå att skidan tuffade fram som lokomotiv under fötterna....upp med laggen på kant och släpp på med fart så får jag lika schyssta skär som med en skida som är anpassad för pisten typ en storslalomskida. Jag vill härmed ändå säga att skidan inte är tänkt för dagarna i pisten :))

Svagheter:
Skidorna som Mattis åkte på är exakt det paret som jag åkte på. Jag åkte på dom veckan innan i Finska Levi's vår-slush (mars-månad)och kan hålla med om att det är väl inte det perfekta föret för dessa skidor.
Finnishen som jag skrev tidigare var inte hundra då dessa var test-versionen men kommer att vara avsevärt förbättrade till årets leveranser.

Sammanfattning:
Grymt nöjd med skidan som får mig glad:) då den ger mig härligt skärande svängar i off-pisten men även i pisten....för den tekninskt kunnige skidåkaren.

Årsmodell: 2012
Åkstil: Pist, puder
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 75 kg
Åkarens längd: 170 cm

Mattis-J
2011-10-26
Styrkor:
Inga alls

Svagheter:
Riktigt dålig finish på skidorna. Ser ut som ett par billiga hyrskidor. Grafiken som ska vara ett apelsinskal är hemsk. Konstruktionen är vek och viker ner sig redan i moderat fart. Känner att jag inte alls kan lita på dessa. Vridsyvhet noll. Rekomenderat pris på 5000:-
Namnet TRUE som inte alls stämmer överens med hur skidan beter sig?

Sammanfattning:
Bland det sämsta jag testat alla kategorier. Har provat det väldigt mycket i denna kategori. Har aldig kännt mig så vilsen på ett par skidor som på dessa. Skulle aldrig betala 5000 spänn för dem när man får ett par Shiro eller vilken annan skida som helst, som är många resor bättre och har bra finish, för nån tusenlapp eller två till.

Testade skidorna i vårföre, mjuk gosig snö, men fick helt enkelt nog av dessa och belv förbannad. Åker och testar väldigt mycket olika skidor då jag jobbar inom branschen.

Trist med en sågning men är grejjerna inte bra måste man säga det också. Här har No Copy en del att jobba vidare på.

Den kräsne väljer definitivt andra skidor. Det här känns riktigt budget tyvärr!

Årsmodell: 2012
Åkstil: Offpist, puder, vanlig friåkning i blandad terräng
Testad längd: 188 cm
Åkarens vikt: 95 kg
Åkarens längd: 184 cm