Norse The Freeride

Norse The Freeride
Norse The Freeride
Norse The Freeride
Kategori: Offpistskidor
Nivå: Avancerad
Märke: Norse
Årsmodell: 2022
Mått (Nos/Midja/Bak): 133/110/123 mm Svängradie: 24.00 m Vikt: 1900 gram (184 cm)
Storlekar: 176,184,192 cm
Pris: 8000 Kr
Tillverkarens beskrivning
The Freeride är gjord för större berg och djupare snö. Den beter sig fint i pist men det är inte vad det är gjort för. Trots "bara" 110 mm under foten flyter den som kork på grund av sin unika form och tilltagna rocker. Det är en fantastisk kombination som låter dig ändra riktning på en femöring samtidigt som den är fartstabil.

Den robusta men ändå lätta konstruktionen gör att du kan ta den här skidan överallt. Rätt pop och lätthet kommer från vår egen utvecklade kärna av ask, poppel och balsaträ. Vridstyvhet med traditionell känsla kommer från dubbla lager av aluminium(Titanal) och triaxiala glasfibrer i kombination med rätt mängd gummi för vibrationsdämpning.

Belaget är ett sintrat UHMWPE av hög kvalitet som vi permanent impregnerar med en Nanowaxxx-behandling. Det ger dig ett belag som aldrig behöver vallas under skidornas livslängd. Vi använder också en bredare 2,0x1,8 mm stålkant för ökad livslängd och service.

(Officiell information från Norse)


  • Norse The Freeride Foto
Vad tycker du om Norse The Freeride?
5
4
3
2
1
johnn_andersson
2022-01-26
Styrkor:
Lekfull och fartstabil skida som flyter som en kork

Svagheter:
Inget som inte kan förväntas av en bred skida gjord för större åk

Sammanfattning:
När Norse släppte The Freeride i en kortare längd kunde jag inte hålla mig. Även om The Enduro, som var min trogna följeslagare på alla äventyr under förra året, är en riktigt bra och mångsidig skida, saknade jag lite bredd, stabilitet och dämpning under de där dagarna som handlar om snabbhet, hopp, lek och djup snö. Så jag slog till. Och jävlar vad nöjd jag är!

Jag har åkt på skidan i ungefär en månad. Det har blivit en hel del pistsmiskning i Åre-trakten, men också några dagar med fluffpuder och kortare turer, både i skogen och på högfjället. The Freeride ger mig precis det jag letade efter – ett lite biffigare komplement till The Enduro som gör att jag inte behöver begränsa min åkning.

Det jag gillar mest med skidan är att den lyckas vara både lekfull och fartstabil på samma gång. Ligger man lite mer centrerat på kant så går den som på räls, samtidigt som en aning tryck framåt gör att den blir surfig och svänger på en femöring. Här upplever jag en ganska tydlig skillnad mot skidor som Atomic Backland och BC Atris, där åkningen blir mer spårbunden.

Att skidan flyter som en kork när det är djup snö behöver knappt nämnas med tanke på bredd och rockerprofil.

Givetvis så finns det bättre skidor om man gillar hårda pister. Men samtidigt så har den ett förvånansvärt bra bett. Att skruva upp farten i pisten och lägga lite större storslalomsvängar är fruktansvärt roligt.

Så summa summarum – grym (och svinsnygg) skida för den som gillar att åka kraftfullt på lite bredare plankor. Att Patrik som står bakom Norse är en skön typ som strävar mot hållbarhet är en fin bonus.

Årsmodell: 2022
Åkstil: Långa toppturer, liftnära lössnöjakt och fartjakt i pisten
Testad längd: 176 cm
Åkarens vikt: 62 kg
Åkarens längd: 167 cm

free_fall
2020-03-11
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Styrkor:
Var ska jag börja? Jag har åkt på Freeride 192cm i 10 dagar i Val d’Isere under ganska mycket alla förhållanden.

Pulverprestanda är fantastisk, den långa släta vippan gör att den flyter utmärkt och skräddaren gör det enkelt att svänga och sneda ut snabba riktningsförändringar. Det känns väldigt likt min tidigare favoritpudderski Salomon Rocker 2 men med mer stabilitet.
Jag befann mig oftare än inte åka skidor snabbare än vanligt och aldrig en gång kände jag att skidshowen visade några tecken på instabilitet, jag gillade bara åkturen.

På vindblåst, grov och hårdpack var skidan stabil, lugn och solid. Precis som du vill att en skida ska vara under dessa förhållanden.

En sak som oroade mig innan jag försökte åka skidan första gången var en 192 cm skida med monteringspunkt TC -7,5cm. Men det känns helt perfekt.
På något konstigt sätt känns skidan inte så länge när du åker skidor i en trång skog när den samtidigt ger dig full längd när du laddar öppna ansikten.
Vet inte hur det är möjligt men slutresultatet är bara fantastiskt!

Det är också tillräckligt lätt för att turnera även om jag inte skulle kalla det en turneringsskidor.
Och det är ganska kul på groomers när du råkar hamna där mellan offpistlöpningar.

Svagheter:
Inget jag har lagt märke till.

Sammanfattning:
Freeride är precis vad den påstår sig vara, en fantastisk freeride-skida. Den hanterar alla typer av snö som du kan stöta på utanför backarna.

Norse The Freeride 192 är en av de bästa skidorna som jag någonsin har åkt på.

Årsmodell: 2020
Åkstil: Offpist
Testad längd: 192 cm
Åkarens vikt: 100 kg
Åkarens längd: 180 cm