Rossignol 8X Overzise

Rossignol 8X Overzise
Märke: Rossignol
Årsmodell: 2004
Sidoskärning:
109-68-92
Radie:
19 m (174)
Vikt:
1940 g (174)
Storlekar:
160-167-174-181

Pris: ca 7000 kr

Jämför

Vad tycker du om Rossignol 8X Overzise?
5
4
3
2
1
Markus N
Markus N (Gäst)
2022-08-19
Styrkor:
Mycket trevlig första skida för mig. Köpte begagnat för samma pris som det kostar hyra skidor. Hade ingen erfarenhet av slalom eller nedförsåkning i vuxen ålder och visste inte vad GS betydde i slalomtermer. Nu vet jag. Ren fartglädje. Åkte en säsong och jämförde senare med andra skidor och hyrskidor. Dessa spöade det mesta billiga därute och hyrskidorna skakade och darrade i hårt underlag i höga farter. Dessa är relativt stabila i hårt underlag, tar puderhögar och slaskhögar som ett spjut och kör sönder dem. Är först ned för backen om man så önskar. Bra kontroll ändå om jag behöver det. Om jag börjat som nybörjare med skidor som rekommenderas hade jag kanske aldrig blivit beroende av denna sport…
Så för alla därute, testa olika skidor. GS, RC, SL etc. De har alla sina fördelar. Men det behöver inte finnas en för ”svår” skida för en nybörjare.

Svagheter:
Saknar korta snabba svängar i hög fart. Du behöver lite mer utrymme för dessa i allt högre farter. Vilket gäller de flesta GS, storslalomskidor med högre svängradie. Så egentligen inget negativt.

Sammanfattning:
Gillar du fart så kan en begagnad GS skida för billiga pengar vara ett kap. De verkar vara, best bang for the buck. Stabilare än hyrskidor etc. Förstår varför vissa aldrig tar steget från hyrskidor då de känner sig skakiga så fort hastigheten går över en gräns.

Årsmodell: 2004
Åkstil: Pist
Testad längd: 168 cm
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 172 cm

Thos
2006-01-10
Styrkor:
Mycket fartstabila skidor som tål träliga fören i pisten.

Svagheter:
Svårt och säga eftersom jag inte han testa dem offpist, men uthyraren sa att de inte gjorde sig så bra där.

Sammanfattning:
En fin och väldigt fartstabil skida som som är gjord för höga farter i pisten.

Åkstil: Pist
Testad längd: 167 cm
Åkarens vikt: 65 kg
Åkarens längd: 178 cm

Snövesslan
Snövesslan (Gäst)
2006-01-03
Styrkor:
+ Mycket fartstabila. Kan bränna rejäla backar i 3 svängar utan att det fladdrar.
+ Terränggående. Fungerar mycket bra i olika terräng allt från lössnö till hård pist. Gör faktiskt inte heller bort isg i puckelpisten trots att det är en storslalomskida.
+ Bra kantgrepp.
+ Bra allroundskida - jag föredrar storslalom som allround och inte "all-mountain skidor" Dessa är oftast allt för dåliga i pist där man trots allt befinner sig minst 50% av tiden oavsett hur inbiten off-pist fräsare man är.

Svagheter:
- Fula som stryk
- Kunde kanske haft 1-2 m kortare svängradie...?

Sammanfattning:
Bra skida som man nu kan hitta mkt billigt. Jag köpte ett nytt par med bidning för 3000kr!!
För mig passar 174cm bäst. Har även prövat 167 och 181.
Jag har hört vad som skiljer 8X och 9X (2004 och 2005) och det verkar som om 8X eventuellt är mjukare i övre halvan. Jag vet inte om detta är lite lurendrejeri då jag inte känner någon direkt skillnad. Eftersom jag trots allt väger lite förstår jag inte varför jag skulle skall satsa på 9X.

Åkstil: Åker ofta mycket fort och i off-pist (fd skidlärare och Chamonixbummare)
Åkarens vikt: 70 kg
Åkarens längd: 180 cm

Corin
2005-11-08
Styrkor:
de är stabila i hög fart

Svagheter:
o... en massa svagheter ,dom ä fula och oåkbara om man inte kör i 80-90 k/t...

Sammanfattning:
inget mer än att dom suger...

Åkstil: ingen
Testad längd: 150 cm
Åkarens vikt: 35 kg
Åkarens längd: 150 cm

Jimmy
Jimmy (Gäst)
2005-03-17
Hörde mig för om pilarna. de ska tydligen vara åt samma håll. I övrigt är skidorna en av det bästa modeller jag testat. Rekomenderar varmt för de som vill att det ska gå undan men stadigt.

Åkarens vikt: 80 kg

Martin_R
2004-04-08
Oerhört fartstabil skida som går att åka mycket fort med och ger en underbar känsla. 8X för lite mer flexibel skida som fjädrar mer för lättare åkare. Tyngre åkare, får nog mer ut av 9X. Helt klart en pistskida och känslan på manchester är obeskrivlig. Stor skillnad mot t ex Salomon Crossmax 8 som inte alls har samma stabilitet i högre farter. Tyvärr är nog Rossisen en gnutta ful, till utseendet. Om någon mer testat denna skida, lägg märke till röda pilar på undersidan, mina pekade åt samma håll på båda skidorna, men borde de inte peka åt olika håll? Någon som vet....

Åkarens vikt: 78 kg

Mark Henry Lampe
Mark Henry Lampe (Gäst)
2005-09-16
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
awsome skidor, utmärkt hantering och perfekt körning, bra turnings, det är precis vad skidläkaren föreskriver! bästa par jag någonsin har haft i flera år

Åkarens vikt: 89 kg