Rossignol X-Fight 2:nd


Märke: Rossignol
Årsmodell: 2006
En helt ny och fantastiskt allsidig carvingskida. Tack vare den Y-formade geometrin, kolfiber förstärkningar och bred midja har X-Fight 2:nd överlägsen fartstabilitet i detta prissegment, och samtidigt mycket lättsvängd även i låga farter! Lägg sen till gedigen Dual-Tec konstruktion med Twin VAS vibrationsdämpning och en röd Axium 200 bindning! – uttrycket ”Full utrustad!” är ingen överdrift! Passar medelgoda och duktiga.


Vad tycker du om Rossignol X-Fight 2:nd?
5
4
3
2
1
michael
michael (Gäst)
2008-02-25
Styrkor:
Bra allroudskida som är lättåkt i både pist och offpist.

Svagheter:
Ngt lätta vilket gör offpisten möjlig men lite mer tyngd i laggen hade inte skadat när man vill köra lite mer aggresivt. Kan då upplevas som lite fladdriga.

Sammanfattning:
Skön allroundskida som jag tror funkar för de flesta. Allround betyder dock att den inte är helt grym i varken eller offpist men den funkar förvånansvärt bra i båda. Är du en bra åkare så är dessa nog lite för tama men då kanske du redan funderat på två olika lagg?

Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 80 kg
Åkarens längd: 180 cm

skidnarkoman
2006-02-20
Styrkor:
lättåkt.
fartstabila.
bra isgrepp.
livliga - snabba från kant till kant.

Svagheter:
skulle väl vara offpist då, men det är ju iförsta hand en pistskida och jag testade den inte så mycket utanför under testdan.

designen får mig att tänka på en chipspåse av nån anledning...

Sammanfattning:
testade den några åk under en testdag och blev positivt överaskad! förvånasvärt stabil och livlig pistskida för att ligga i den prisklassen. riktigt roliga - om man tar den för vad den är så får man mkt skida för pengarna.

Åkstil: Mestadels pist med dessa.
Testad längd: 170 cm
Åkarens vikt: 56 kg
Åkarens längd: 163 cm